Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Barcelona) “Cal reconèixer el bon nivell de tots els treballs i l’adequació a la temàtica proposada en les bases del certamen”. Amb aquestes paraules, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, com a president del jurat del premi 'La meva família' s’ha felicitat per la qualitat dels 1.894 dibuixos i redaccions que “reflexionen sobre el paper de la família cristiana en la societat”. El guardó l'han convocat l’Església Arxidiocesana de Barcelona i la Fundació Escola Cristiana amb motiu dels dos sínodes de bisbes dedicats a la família.

El premi ha declarat guanyadors, en la primera categoria de 4 i 5 anys, els dibuixos relacionats amb la família de Santiago Seda (del col·legi Pare Manyanet de la Travessera de les Corts de Barcelona, primer premi), de Sergi Camacho (del col·legi Jesús Maria i Josep de Sant Andreu, Barcelona, segon premi) i de Clara Alcover, (centre d’estudis Gresol de Terrassa, tercer premi).

En la segona categoria, de 6 i 7 anys, s’han premiat els dibuixos i frases curtes, centrats en el tema 'La família i jo compartim', de Roger Torrents (del col·legi Sant Miquel de Barcelona, primer premi), Nerea de la Hoz (del col·legi Sagrada Família de Sabadell, segon premi) i Mònica Gregorio (del col·legi Jesús Maria i Josep de Sant Andreu, Barcelona, tercer premi).

En la tercera categoria, de 8 i 9 anys, han estat guardonats els dibuixos i redaccions breus, centrats en el tema 'La família i jo compartim', de Sílvia Botifoll (del centre d’estudis Gresol de Terrassa, primer premi), Saray Flores (de la catequesi de la Parròquia de Sant Ramon Nonat, de L’Hospitalet de Llobregat, segon premi) i Mireia Font (del col·legi Pare Manyanet de la Travessera de les Corts, Barcelona, tercer premi).

En la quarta categoria, de 10 a 12 anys, han estat guardonades les redaccions d’unes 100 paraules, centrades en el tema 'La família i jo compartim la fe', de Francisco Pino ( de l’escola Betània de Cornellà del Llobregat, primer premi), Helena Teixidor (del col·legi Sagrada Família de Sabadell, segon premi) i Fabian Benecke (de l’Escola Betània de Cornellà del Llobregat, tercer premi).

En la cinquena categoria, de 13 a 16 anys, han estat premiades les redaccions d’unes 260 paraules, centrades en el tema 'La família i jo compartim la fe', de Marina Gil (del col·legi Jesús Maria i Josep de Sant Andreu, Barcelona, segon premi) i Marc Pera (del col·legi Jesús Maria i Josep de Sant Andreu, Barcelona, tercer premi).

I, en la sisena categoria, de 16 a 18 anys, han estat premiades les redaccions d’unes 500 paraules, centrades en el tema 'El paper de la família en la societat', de Pol Requena (del centre d’estudis Gresol de Terrassa), i Robert Ramírez (del centre d’estudis Gresol de Terrassa, tercer premi).

Els guardons, consistents en objectes artístics, DVDs i lots de llibres relacionats amb la basílica de la Sagrada Família, són la recompensa, en paraules del president del jurat, a aquells treballs que “més bé expressen el sentit de pertinença a una família cristiana, que reflexionen sobre el paper de la família cristiana en la societat i que retraten com es viu la fe cristiana en la família i com s’hi celebra la fe (pregar junts, llegir evangelis...)”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.