Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) La nova instal·lació de biomassa de l'Abadia de Montserrat ha rebut el premi d'Excel·lència Energètica que atorga la Generalitat. El lliurament el va fer aquest dijous el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.

En la modalitat d’actuació o projecte en matèria d’estalvi i eficiència energètica, el guardó ha estat per a les empreses L'Agrícola Regional, Grup Soler i ARCbcn, per la instal·lació de la xarxa de calor a partir de biomassa a la muntanya de Montserrat. Les tres empreses han instal·lat una caldera de biomassa de 1,6 MW que permet abastir de calor i aigua calenta sanitària diferents edificis del complex de l’abadia de Montserrat, aconseguint uns estalvis del 29%. A més, el projecte s’ha desenvolupat en la modalitat de serveis energètics, mitjançant el qual l’instal·lador assumeix la inversió i la recupera a partir dels estalvis generats.

Al lliurament del premi hi van assistir l'administrador de l'Abadia de Montserrat, el pare Manel Gasch, i els responsables de les empreses que han executat el Projecte, Jordi Soler i Enric Ros. ARCbcn també ha intervingut en les instal·lacions del nou Centre d'Art Contemporani de Santa Cecília.

Els Premis d’Excel·lència Energètica estan convocats per l’Institut Català d’Energia (ICAEN) per reconèixer les empreses que han dut a terme projectes o actuacions remarcables en el camp de l’estalvi, l’eficiència energètica, el foment de les energies renovables i les noves tecnologies energètiques. D’un total de 74 projectes presentats en les diferents categories, a més del projecte de biomassa de Montserrat, aquest any s’ha distingit Allia Smart e-Mobility, Urbikes City, l’Ajuntament de Martorelles i el Consell Comarcal d’Osona. Per la seva part, les empreses Liven i SECE han rebut una menció especial del jurat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.