Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) El monestir de Montserrat convida homes de 18 a 35 anys, els dies 7 i 8 de desembre, a una experiència monàstica que els permeti conèixer l’espiritualitat de la tradició benedictina. L’objectiu d’aquesta convivència amb la comunitat de Montserrat és viure una experiència de recerca espiritual, tenint present la tradició monàstica occidental, i comprovar el què pot aportar actualment.

Aquesta nova edició del 'Taller monàstic' tindrà lloc des del matí del dilluns 7 de desembre fins al dimarts 8 a la tarda. La idea és treballar en petits tallers, en diàleg amb monjos de la comunitat de Montserrat, i tractar bàsicament tres punts: l’acompanyament espiritual, el contacte amb la Bíblia (pautes de lectura) i l’acolliment/experiència de la comunitat per viure a fons les relacions personals.

Els participants tindran l’oportunitat de conviure amb la comunitat benedictina de Montserrat, pregant i menjant amb ells. Paral·lelament, hi ha diverses xerrades i col·loquis sobre diversos temes de gran importància per a la vida del monjo, com poden ser la pregària litúrgica, la lectura pregada de la Sagrada Escriptura, la convivència comunitària, l’esforç pel treball de cada dia o la humilitat.

Amb tots aquests elements, els organitzadors pretenen transmetre als participants un camí de vida, que és el camí monàstic, a través del qual, tot avançant en la recerca de Déu, es va creixent en el coneixement del vertader sentit de la pròpia vida i de la pròpia existència. En aquest sentit, l’espiritualitat benedictina pot ser també una ajuda per a tots aquells que desitgen aprofundir en la seva fe cristiana.

Seguir el ritme de la comunitat de monjos possibilita un seguit d’experiències que després són comentades en grup, amb la supervisió d’un monjo. Durant aquests dos dies, els assistents s’allotjaran a l’hostatgeria del monestir i compartiran els àpats amb la comunitat benedictina de Montserrat.

Aquesta nova edició del Taller monàstic tindrà lloc del dilluns 7 de desembre, al matí, al dimarts 8, a la tarda. Per raons d’una millor organització dins del monestir, el grup de participants serà reduït. Els interessats a participar-hi han de trucar al Hostatgeria