Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) Des del 28 de desembre fins el dia 1 de gener, joves amb nacionalitats ben diferents han compartit la pregària, el silenci, la reflexió, experiències, els testimonis.... un espai propi on anar a l'encontre del diferent, com ha dit el germà Alois reiteradament al llarg del pelegrinatge i on fer sentir la veu de la pau. "Perseverem en la pregària per la pau. Podríem tenir una estona el diumenge al vespre per fer mitja hora de pregària en una església? Mitja hora consagrada d'una banda a confiar a Déu els països i les persones que pateixen la violència; i de l'altre, a acollir la pau de Crist a dins nostre" -va dir el germà Alois en la seva darrera reflexió, a la que també hi eren els joves urgellencs-. "Voldríem que el nostre pelegrinatge d'aquests dies participi a la construcció d'una Europa amb que sigui inclusiva de pobles i persones i que deixi enrere la desconfiança vers la diferencia". Els pelegrins de confiança retornàvem amb el cor ple de noves sensacions i les darreres paraules del germà Alois, animant a no defallir en la recerca de la pau al món i en la pregària per les persones que a Síria, a l'Àfrica (a Benin) i a tants d'altres llocs del mon on és pateixen conflictes.

El dijous a la nit es va dur a terme en cada parròquia la pregària per la pau i després abans de les dotze es va iniciar la festa de les nacions, en la que els grups de cada nacionalitat van fer jocs, cantar cançons i ballades, compartint cultures. Al mati de divendres dia 1 de gener van participar activament en la missa amb els fidels de cada parròquia i el dinar, amb les famílies acollidores va tancar l'experiència de manera entranyable.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.