Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Una de les seccions que continuen tenint més seguiment a CatalunyaReligió.cat són "Les homilies de la papa Francesc". Hi publiquem la traducció al català dels resums que ofereix la Santa Seu de les homilies matinals de Francesc a Santa Marta, les catequesis dels dimecres o alguns discursos i documents rellevants.

Des de fa gairebé tres anys aquesta secció se sosté amb un equip de voluntaris que fan la traducció al català des de la versió original italiana. En el seu moment van respondre a la crida que vam fer des de CatalunyaReligió. Però ara necessitem reforços i incorporar nous traductors.

Us demanem si podeu dedicar un dia a la setmana a traduir al català el breu resum de l'homilia matinal a Santa Marta. Es tracta de fer la traducció del dia que tingueu assignat i enviar-nos el text per posar-lo a disposició de tots els lectors. Si ens podeu ajudar, escriviu-nos a info@catalunyareligio.cat. Pot ser un compromís regular o puntual en funció de la vostra disponibilitat.

Els textos de les homilies també es difonen a través d'un perfil propi a les xarxes socials del papa Francesc en català: al Facebook i al Twitter @PapaFrancesc. A més, el perfil de Twitter també publica traduïdes al català les piulades de @pontifex, el compte oficial del papa. Alhora, els continguts dels textos de la papa Francesc en català es poden incorporar en altres blocs o webs o seguir-los a través de l’actualització automàtica del canal RSS. En tots aquests espais publiquem només textos o intervencions originals del papa, sense més afegits o comentaris.

Amb aquests canals, les paraules de Francesc tenen una presència permanentment actualitzada en el món digital i ens sumem a la llarga tradició que té l’Església a Catalunya de presentar en català els principals textos eclesials. Per això, a aquells que enteneu bé l'italià, us demanem que ens ajudeu una hora a la setmana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.