Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L'Arxiu del professor i reconegut hispanista Paul Preston serà custodiat al Monestir de Poblet, Aquest lliurament és conseqüència de l’estreta relació del Professor Preston amb les institucions catalanes, i concretament amb l’Ajuntament de Barcelona. El llegat s’afegirà a l’important fons dipositat a l’Arxiu de Poblet, format, entre d’altres, per l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià i l’Arxiu de la Casa Ducal de Medinaceli a Catalunya.

Aquest dilluns l’alcalde Xavier Trias presideix l’acte de lliurament a Catalunya del llegat del Professor Paul Preston que se cedirà a l'Ajuntament de Barcelona. A l’acte al Saló de Cent hi assistiran, a més de Preston, l’abat de Poblet, pare Josep Alegre, el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, l’escriptor i filòleg, Jordi Amat, i el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, entre d’altres personalitats.

El trasllat dels arxius del Professor Preston ha estat possible gràcies a la col·laboració del Catalan Observatory de la London School of Economics, l’Ajuntament de Barcelona, el Centre d’Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona i el Monestir de Poblet.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.