Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Càritas Barcelona) L’estiu convida al descans, al canvi de rutines, a fer activitats diferents a les de la resta de l’any, però les persones que acull Càritas no tenen la possibilitat de viure’l d’aquesta a manera. I és per això que des de fa més de 10 anys, Càritas organitza les Vacances per a gent gran, perquè les persones grans que atenem puguin, almenys durant 5 dies a l’any, sortir de Barcelona i gaudir d’activitats lúdiques, tallers, gimnàstica, gimcanes, i molts moments compartits.

El moment de la gimnàstica matinal, a més de servir per flexibilitzar el cos, també s'aprofita per compartir records a través de les cançons de la infància i joventut, riure junts explicant acudits i activar la ment intentant trobar la resposta a una endevinalla.

Durant les activitats l’edat no té importància i el que compta és passar-s’ho bé i deixar sortir l’infant que tots portem a dins. Això es fa palès quan persones que tenen més de 80 anys afaiten globus, caminen amb una cullera a la boca fent equilibris perquè no caigui la pilota que hi ha a dins, pesquen peixos de dins d’un cove i posen totes les seves energies en fer bé les activitats per guanyar punts per al seu grup.

Tota aquesta riquesa humana es completa amb les 7 persones que fan de voluntàries, que tenen entre 21 i 80 anys, i les dues treballadores familiars que amb la seva dedicació, atenció i amor per les persones grans les fan sentir especials.

Les vacances s'organitzen en dos torns, del 6 al 10 de juliol i del 20 al 24 de juliol, durant els qualsmés de 40 persones grans viuran a la Casa d'Espiritualitat Claret de Vic un estiu diferent.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.