Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) En el pelegrinatge que han fet aquesta darrera setmana a Terra Santa, els seminaristes catalans han estat rebuts en audiència per Sa Beatitud el Patriarca Llatí de Jerusalem, Fouad Twal. En la visita que es va fer dilluns, el Patriarca els va explicar la greu situació que viuen els cristians en aquesta zona. Sota la seva jurisdicció estan els cristians catòlics d'Israel, de Palestina, de Jordània i de Xipre.

Als conflictes endèmics de la zona, ara s'hi ha afegit la situació dels refugiats sirians a Jordània. El Patriarca llatí va explicar la dificultat de les comunitats cristianes per mantenir l'ajuda a aquests refugiats després de dos anys.

Aquest conflicte contribueix a agreujar la delicada situació dels cristians a Terra Santa, una comunitat que no ha deixat disminuir els darrers anys i que no sempre ha trobat prou suport de les esglésies occidentals.

En el viatge els seminaristes catalans han pogut conèixer de primera mà com moltes famílies cristianes es plantegen marxar per no tenir perspectives de futur. A Betlem, per exemple, la població cristiana ha passat del 60% al 20% actual. La doble condició àrabs i cristians fa molt difícil la seva supervivència.

El pelegrinatge a Terra Santa de seminaristes del darrer curs i de capellans ordenats recentment s'ha fet del 22 al 30 de juny. Anaven acompanyats pel rector del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya Norbert Miracle, i per Josep Serra, formador del Seminari de Barcelona.

La visita va començant per Natzaret i la Galilea, amb el Llac de Tiberíades, i baixant després a Jerusalem, Betlem, Jericó i la Mar Morta. El pelegrinatge va culminar amb la visita al Calvari i al Sant Sepulcre de Jerusalem. Allà van poder celebrar l'eucaristia dins de la mateix de l'edicle de Sant Sepulcre.

Aquí podeu veure alguns vídeos que han penjat al Facebook del Seminari Major durant el viatge.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.