Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Fundació Pere Tarrés) Tothom té un record, experiència, vivència de la seva infantesa que sempre li agrada compartir. La Fundació Pere Tarrés posa marxa amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants una campanya de sensibilització i mobilització social participativa i oberta a tots els públics. L’eix central és una pàgina web <www.elpatimesgran.org>, on tothom pot geolocalitzar una vivència o experiència viscuda en la seva infantesa i compartir-la amb les seves amistats a través de les xarxes socials.

L’objectiu de “El pati més gran” és sensibilitzar l’opinió pública sobre el fet que la infància és una etapa crucial en la vida de qualsevol persona, i tenir-ne records positius ajuda al bon creixement dels nens i nenes com a persones adultes. Malauradament, la situació socioeconòmica de moltes famílies dificulta que molts nens i nenes puguin gaudir d’una infància plena amb tots els drets per mancances d’habitatge, alimentació, educació, lleure, salut i seguretat, estabilitat emocional, etc. Per aquest motiu, l’atenció que es realitza des dels centres socioeducatius esdevé una experiència educativa i d’integració social única i un espai ideal per a suplir aquestes mancances i contribuir al creixement dels infants en situació vulnerable.

Campanya solidària per als centres que atenen infància vulnerable

“El pati més gran” també pretén aconseguir fons per donar suport als 22 centres socioeducatius vinculats a la Fundació Pere Tarrés que treballen amb infància en risc d’exclusió social. La campanya de mobilització social s’ha presentat en una roda de premsa celebrada avui en el centre socioeducatiu AEI Raval, a Barcelona, un dels vint-i-dos centres socioeducatius vinculats a la Fundació Pere Tarrés que atenen alguns dels infants beneficiaris dels projectes “Ajuda’ls a créixer”. Els infants que s’atenen des dels centres tenen sovint dificultats en l’aprenentatge, poca motivació pels estudis, problemes de conducta i de socialització. I generalment són conseqüència de la situació que pateixen a casa.

La campanya ja compta amb el suport i la participació de molts particulars i organitzacions. Fins al moment, s’han sumat a la campanya més de 200 centres d’esplai amb més de 4.000 monitors, més d’un centenar d’escoles públiques i concertades, centres cívics i casals de gent gran, estudiants universitaris, així com empreses i entitats i personatges reconeguts del panorama cultural i esportiu català.

Aquesta campanya formar part d’“Ajuda’ls a créixer, que engloba tots aquells projectes solidaris de la Fundació Pere Tarrés adreçats a reduir les desigualtats socials i que permeten que milers de nens i nenes en risc d’exclusió social participin en activitats d’educació en el lleure durant tot l’any: en els centres socioeducatius diaris, en les colònies escolars i casals d’estiu.

Més de 2.500 infants en activitats sobre els drets dels infants

Complementàriament a aquesta mobilització virtual, també hi haurà una multitudinària participació presencial per commemorar els Dia Universal dels Drets dels Infants. Més de 2.500 infants dels centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés es mobilitzaran el dissabte 21 a la tarda en diverses activitats en els seus pobles i ciutats.

Així per exemple hi haurà festes infantils a la ciutat de Barcelona (als barris d’Horta, Carmel, Vall d’Hebron i Sants Montjuïc), a l’Hospitalet, Terrassa, Sabadell, Mollet i Molins de Rei. A Lleida es realitzarà una trobada de més de 400 infants el dissabte a la tarda als patis del Col·legi Episcopal. Finalment, es faran activitats dedicades als Drets dels Infants als centres d’esplai de les ciutats de Tarragona, Reus, Cambrils i Tortosa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.