Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR/Pastoral Obrera de Barcelona) Dignitat i treball han d’anar de la mà. Ho ha dit el papa Francesc en vàries ocasions i aquest dimecres ho van tornar a recordar prop d’una cinquantena de persones, reunides a l’Església Sant Pau del Camp amb motiu de la Jornada Mundial pel Treball Decent. Un cop més la delegació diocesana de Pastoral Obrera de Barcelona es va sumar a la iniciativa d’aquesta celebració, en comunió també amb el Moviment Mundial de Treballadors Cristians. També a Lleida diversos moviments es van aplegar en una vigília d’oració a la Parròquia Sant Andreu.

“És necessari reafirmar que el treball és una realitat essencial per la societat, per les famílies i pels individus, i que el seu principal valor és el bé de la persona humana, ja que es realitza com és, amb les seves actituds i les seves capacitats intel·lectuals, creatives i manuals”, diu Francesc. I continua: “D’això es deriva que el treball no tingui solament un fi econòmic i de beneficis, sinó que per a l’home és fins i tot la seva dignitat. I si no hi ha treball aquesta dignitat està ferida!”

Després d’una presentació del marc de la Jornada, en l'acte de Barcelona es va tenir present algunes de les realitats de precarietat amb les que actualment s’hi està lluitant. Els participants van representar els fonaments i pilars del treball decent. La celebració va acabar amb la lectura conjunta d’una oració i un cant els va encoratjar a continuar treballant en la lluita per el Treball Decent per Tothom.

La convocatòria de Lleida la van fer diversos membres de les organitzacions de la diòcesi. Justicia i Pau, Càritas Diocesana de Lleida, Pastoral Obrera (Fundació Jaume Rubió i Rubió, Salesians Lleida i Acció Catòlica Obrera) van manifestar que se senten cridats "a treballar amb tots i totes el ciutadans de la Diòcesi i de la ciutat per trobar nous camins, actituds i valors on puguem viure i treballar tots amb dignitat".

Què és “treball decent”

L’Organització Internacional del Treball defineix treball decent com “les aspiracions de les persones durant la seva vida laboral, significa comptar amb veritables oportunitats de treball que aquest sigui productiu i que produeixi un ingrés digne, seguretat en el treball i protecció social per les famílies, millores en les perspectives de desenvolupament personal e integració en la societat, llibertat per a què les persones puguin expressar les seves opinions, puguin organitzar-se i participar en les decisions que afecten a les seves vides, i igualtat d’oportunitats i tracte per a totes les dones i homes”.

A l’any 2008 aquesta mateixa organització va declarar el 7 d’octubre com a Jornada Mundial pel Treball Decent.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.