Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Justícia i Pau) Nova sessió del cicle de conferències 'Els dilluns dels Drets Humans', organitzat conjuntament amb Cristianisme i Justícia i Mans Unides. El proper dilluns es parlarà sobre 'Quan les fronteres es converteixen en murs. Com afecten els drets humans les polítiques migratòries d’Europa?'. L'acte tindrà lloc a les set de la tarda a la seu de Cristianisme i Justícia.

Quines són les polítiques migratòries i d’asil dels estats europeus i la UE? Per què aquestes polítiques vulneren els drets dels emigrants? Els ponents convidats respondran totes les preguntes sobre aquesta temàtica. Hi intervindran Lorenzo Gabrielli, investigador associat a IEMED i investigador a GRITIM-UPF; i Gonzalo Fanjul, investigador i activista, col·laborador del programa de migracions en el Center for Global Development; i moderarà Carles Solà, director del programa Tot un Món (TV3).

La conferència tractarà de la situació que es viu actualment a les portes d’Europa: una crisi, no de refugiats, sinó de la gestió migratòria dels governs europeus. La seva gran preocupació ha estat barrar el pas als qui fugen dels conflictes armats i la inseguretat, tractant de convertir Europa en una fortalesa i externalitzant les seves fronteres mitjançant un acord amb Turquia. Aquesta política no ha fet més que augmentar els perills i els sofriments per a refugiats i emigrants, que han vist els seus drets humans repetidament vulnerats. Incapaços d’acordar un sistema d’acollida coordinat, els membres de la Unió fan l’orni a les peticions de la societat civil que reclama vies legals i segures.