Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Girona) Aquest dissabte la parròquia de Sant Jaume de Salt celebrar el seu cinquantè aniversari amb una missa presidida pel bisbe Francesc Pardo, que es va complementar amb una ballada de sardanes al voltant de la figura de Sant Jaume. És un dels actes relacionats amb el 50è aniversari de la parròquia, que continuaran durant tot el proper curs.

Cada mes es faran activitats diferents i també s'ha previst inaugurar una mostra de fotografia al setembre. Aquesta exposició serà itinerant, i la primera parada serà la parròquia i després passarà per llocs com les Bernardes o la biblioteca.

Una altra de les celebracions que s'engloba dins de la festa d'aquests 50 anys és l'aniversari de l'Associació del Camí de Sant Jaume. Des de ja fa 10 anys aquesta agrupació gironina proporciona informació i credencials a tots aquells pelegrins que tinguin intenció de realitzar el Camí de Sant Jaume. Des del dissabte mateix també es pot veure una exposició dedicada a aquesta dècada on hi haurà un recull de fotografies del Camí a la Sala Ferran Agulló de la Plaça del Vi de Girona.

Al setembre els feligresos pelegrinaran a Lourdes. També s'ha programat un cicle de conferències, un cap de setmana missioner a l'octubre i un concert commemoratiu, i es culminarà al juny amb la consagració de l'església parroquial.

Aquest diumenge també es va celebrar la festivitat de Sant Cugat de Salt, l'altra parròquia puntal de la ciutat.

La prèvia d'aquests 50 anys es va celebrar el mes d'abril per la festa de la Mare de Deu del Carrer que va agrupar més de 500 persones. La parròquia de Sant Jaume va ser erigida al 1965 amb territori segregat del de Sant Cugat de Salt. El temple data de 1972.

[Fotografies: Parròquia de Sant Jaume de Salt]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.