Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Bisbat de Lleida) La festa grossa consisteix sobretot a celebrar el camí intern compartit durant tants anys, i en una acció de gràcies a Déu per tot el bé que s'ha pogut fer entre tots, i en el fet de sentir-nos acompanyats i estimats per Ell". Així parla el jesuïta Joan Suñol, rector de la parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida, amb motiu del 40è aniversari d'aquest centre espiritual.

Per celebrar-ho, la parròquia acull diumenge una missa major a les dotze del migdia. Després hi haurà un dinar de germanor (cal fer les reserves a secretaria de 18 h a 21 hores). I més tard, a partir de les quatre de la tarda, tocarà el torn del fi de festa.

El 15 de gener de 1977 va néixer la parròquia de Sant Ignasi de Loiola. Tot i això, la primera cerimònia es va celebrar a la cripta de Santa Maria de Gardeny i va ser presidida pel bisbe Ramon Malla i concelebrada per Josep Juvillà i pels preveres de la nova comunitat cristiana: el pare Joan Canet, que va ser el primer rector, i el pare Salvador Margarit, vicari.

La parròquia va existir més d'un any abans de tenir els seus locals. El despatx parroquial es feia a l'antiga congregació mariana de l'avinguda de Madrid i les primeres misses a l'església de la Sang. A més, els sagraments se celebraven a la cripta de Santa Maria de Gardeny i algunes eucaristies a una aula del col·legi Maristes Montserrat. No serà fins a les vigílies de la festivitat de Sant Ignasi de Loiola de 1978 quan es podrà celebrar la primera eucaristia en casa pròpia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.