Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Els pares i mares de les escoles maristes, representades per les Ampes, han fet públic un nou comunicat per defensar “la qualitat educativa i els valors de les escoles i centres Maristes del nostre país, així com la professionalitat, dedicació i compromís dels equips educatius dels diferents centres”. La nota “rebutja i condemna” qualsevol abús i lamenta que “s’hagi qüestionat la ferma actitud i el compromís de les escoles Maristes de Catalunya en la prevenció, denúncia i eradicació dels abusos als infants”. Per això, critica que es pugui “convertir en un espectacle un problema social contra el qual ens consta que des de fa temps als centres Maristes s’han dedicat i es dediquen molts recursos i esforços”. El passat 13 de febrer els pares i mares també van fer un comunicat de suport que se suma al d'aquest dimarts del professorat.

Aquest és el text de la nota:

Comunicat de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'alumnes de Col·legis Maristes de Catalunya

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes dels Col·legis Maristes de Catalunya defensa la qualitat educativa i els valors de les escoles i centres Maristes del nostre país, així com la professionalitat, dedicació i compromís dels equips educatius dels diferents centres.

Rebutgem i condemnem, conjuntament amb tota la comunitat educativa dels centres Maristes, qualsevol abús i vulneració dels drets dels infants i refermem la nostra voluntat de seguir col·laborant amb tots els professionals, responsables i equips educatius dels centres Maristes de Catalunya en la tasca per eradicar tota mena d’abusos en qualsevol àmbit social.

Lamentem profundament que s’hagi qüestionat la ferma actitud i el compromís de les escoles Maristes de Catalunya en la prevenció, denúncia i eradicació dels abusos als infants en qualsevol de les seves formes i recordem a la societat que aquest és un problema en el qual ens hem de sentir tots implicats.

Reiterem la nostra voluntat de participar activament dins de la comunitat educativa en defensa dels nostres fills i filles. Rebutgem qualsevol intent de convertir en un espectacle un problema social contra el qual ens consta que des de fa temps als centres Maristes s’han dedicat i es dediquen molts recursos i esforços.

Volem refermar el nostre afecte, comprensió i suport a les víctimes i a les seves famílies. Al mateix temps, no compartim aquelles actituds que han limitat la defensa dels diferents possibles casos només a l’àmbit dels mitjans de comunicació, fent sentir exclosa la pròpia comunitat educativa i qüestionats els seus recursos i disponibilitat.

Convidem a tothom a canalitzar les queixes i denúncies a través de les vies adequades per tal que la comunitat educativa i la justícia puguin donar una resposta adequada a cada situació.

3 de març de 2016

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.