Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 28/09/2015

Per saber-ne més

(Bisbat de Girona) La llibreria Empúries de Girona va acollir la presentació del llibre Joan Carrera. Un bisbe del poble, una obra biogràfica escrita per Joaquim Ferrer i Francesc Teruel que retrata la trajectòria del bisbe Joan Carrera

El bisbe Francesc Pardo, qui va cloure l'acte, va compartir amb els assistents la seva experiència i relació personal amb Joan Carrera, especialment en l'etapa de la transició democràtica. El bisbe de Girona va assegurar que Carrera va ser "un referent" pels seminaristes de la seva època, i va destacar-ne la valentia a l'hora de defensar les seves conviccions cristianes en un moment social i polític convuls.

Es tracta de la biografia més completa escrita fins a dia d'avui del bisbe auxiliar de Barcelona i impulsor de diverses institucions en defensa dels Drets Humans, que va morir l'any 2008 mentre esperava el seu relleu episcopal. El professor i escriptor David Pagès, qui va qualificar el llibre de "necessari" i va advertir que el pensament de Joan Carrera continua vigent a dia d'avui. En aquest sentit, Pagès va assenyalar símils entre el pensament de Joan Carrera i el papa Francesc, i va apuntar que l'acció pastoral de Carrera complauria al Pontífex.

Els autors del llibre van desgranar el procés d'elaboració de l'obra, en el que han estat treballant durant gairebé tres anys, i van assegurar que "si el bisbe Carrera hagués escrit la seva pròpia autobiografia, probablement el resultat no hauria estat gaire diferent d'aquest llibre". Els dos autors van destacar el triple compromís de Joan Carrera, "amb l'Evangeli, amb els pobres i amb Catalunya".

Francesc Teruel va destacar el compromís de Joan Carrera amb els més necessitats, i va subratllar la seva "lluita per la justícia social al servei del país". Per la seva banda, l'exconseller Joaquim Ferrer va descriure Joan Carrera com un "home de convicció, paraula clara i testimoni", i va assegurar que la figura del bisbe Carrera és "patrimoni de l'Església de Catalunya". 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.