Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest dissabte s'han publicat les conclusions finals que han aprovat els participants al Sínode de la Família. En els temes més polèmics s'obre la porta a una solució més personalitzada i a un discerniment des de cada cas. Tot i això, les propostes que afronten temes com la comunió als divorciats encara han acumulat un nombre significatiu de vots en contra. La Santa Seu ha publicat tots els resultats de les votacions.

Però en el discurs final Francesc ha emmarcat aquestes propostes en l'Any de la Misericòrdia i com un procés encara obert. Per Francesc, el final del Sínode "no significa haver conclòs amb tots els temes inherents a la família", ni vol dir que "s'hagin trobat solucions exhaustives a totes les dificultats i dubtes que desafien i amenacen a la família". Però els temes "s'han afrontat sense por i sense amagar el cap sota l'ala".

Francesc també ha posat en evidència les dificultats per harmonitzar les diferents mentalitat i cultures presents en el Sínode. I això reclama que si "les cultures són molt diferents entre si" vol dir que "tot principi general necessita ser inculturat si vol ser observat i aplicat".

Pel papa, la clau esta en "comprendre millor que els veritables defensors de la doctrina no són els que defensen la lletra sinó l'esperit; no les idees, sinó l'home; no les fórmules sinó la gratuïtat de l'amor de Déu i del seu perdó". Sense renunciar als manaments, indica que el més important és "exaltar la grandesa del veritable Déu que no ens tracta segons els nostres mèrits, ni tampoc d'acord amb les nostres obres, sinó únicament segons la generositat sense límits de la seva misericòrdia".

Així, "el primer deure de l'Església no és distribuir condemnes o anatemes sinó proclamar la misericòrdia de Déu, de cridar a la conversió i de conduir a tots els homes a la salvació del Senyor". Aquest és el to final que ha volgut donar el papa i que marcarà la manera que assumeixi les propostes formulades en el Sínode. Aquí podeu llegir el discurs sencer.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.