Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest dimecres el papa Francesc ha iniciat la seva catequesi setmanal amb unes paraules improvisades: "Voldria, abans d'iniciar d'iniciar la catequesi, en nom de l'Església, demanar-vos perdó pels escàndols que s'han produït a Roma i al Vaticà. Us demano perdó". Amb aquesta reflexió, que no duia escrita, ha fet referència a la filtració d'una carta de diversos cardenals oposats a la dinàmica del Sínode contra els sectors més renovadors. També eludia indirectament a la dimissió de l'alcalde de la ciutat després d'un nou cas de malversació de fons públics a la capital italiana.

Francesc ha iniciat la catequesi amb un to greu. "Les paraules de Jesús són dures. Ai del món pels escàndols", ha sospirat remarcant el text de Mateu 18. "Sé que Jesús és realista i és inevitable que hi hagi escàndols, però ai de l'home que causa l'escàndol!". Després de demanar perdó, ha continuat amb el discurs preparat.

Amb aquesta acotació inicial, Francesc alerta sobre la dinàmica del Sínode i l'ús de les filtracions per fer valer els diversos parers dels pares sinodals. I recorda el desgast que va suposar per la Santa Seu la filtració de documents privats del papa Benet XVI en el cas Vatileaks.

Curiosament, mentre la versió italiana del resum de la catequesi a Radio Vaticana remarca en els titulars aquesta demanda de perdó, com també ho feien la majoria de versions internacionals, la versió espanyola no hi feia referència en el titular.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.