Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Escola Pia) L’Any Jubilar Calassanci és ja una realitat. Aprovat pel papa Francesc a petició de l’Orde al llarg d’aquest any, en cadascun dels 36 països on es desenvolupa la missió educativa escolàpia, es realitzaran actes commemoratius dels 400 anys del naixement de l’Orde i dels 250 anys de canonització de Josep de Calassanç.

Al llarg d’aquest Any Jubilar es realitzaran diverses activitats arreu del món que tenen com a data oficial d’inici el proper 27 de novembre, amb la celebració a Roma d’una Eucaristia presidida pel cardenal brasiler Joao Braz, responsable del vaticà dels Ordes religiosos i es clourà un any després, potser amb la presència del papa Francesc a sant Pantaleó, seu central de l’Escola Pia mundial. Entre els actes destaca un Congrés Internacional d'Educació Escolàpia, que es farà al mes d'abril de 2017 a Xile.

A Catalunya s’ha preparat una agenda d’activitats que tindrà com a acte central el proper 25 de març una celebració a La Seu d’Urgell, d’on Calassanç va ser capellà i mestre de cerimònies de la Catedral. Activitats anuals com ara la Caminada per la Pau, la Jornada Pedagògica o el Fem Àgora entren dintre de tot aquest calendari jubilar. També destaca la inauguració del Camí de Calassanç al mes d’octubre de l’any vinent.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.