Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Després de la reelecció de Ricardo Blázquez com a president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), les eleccions episcopals d’aquest dimarts configuren el nou equip directiu. El nucli executiu l’episcopat espanyol està definit en el Consell Executiu, format per un màxim de set membres. Entre ells aquest dimarts han escollit l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

El Consell Executiu ha quedat format per Blázquez i el nou vicepresident, el cardenal Antonio Cañizares; l’arquebisbe de Madrid, el cardenal Carlos Osoro; Omella; l’arquebisbe d’Oviedo, Jesús Sánz; l'arquebisbe de Saragossa, Vicente Jiménez, i el secretari general de la CEE, José M. Gil Tamayo. El més habitual és que aquest organisme estigui format pels cardenals no emèrits i els arquebisbes de les principals capitals. En el darrer trienni no hi havia cap bisbe de Catalunya en el Consell Executiu.

A més del Consell Executiu, entre aquest dimarts i dimecres també s’escull la Comissió Permanent, que és el màxim òrgan decisiu quan no està reunida la plenària de la Conferència Episcopal. Els darrers tres anys han format part de la Permanent l’arquebisbe Joan Enric Vives, com a president de la Comissió Episcopal de Seminaris, i Sebastià Taltavull com a president de la Comissió de Pastoral. Fins ara també en formava part Omella com a president de la Comissió de Pastoral Social i el cardenal Lluís Martínez Sistach en va ser membre fins a la seva jubilació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.