Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri-CR) Primer i encertat nomenament de Joan Josep Omella. Aquesta setmana l'arquebisbe de Barcelona ha comunicat l'elecció de Marc Labori com a secretari particular. Labori va ser ordenat sacerdot aquest setembre i fins ara era vicari de la parròquia de Sant Josep de Badalona.

El secretari particular no és una responsabilitat de govern, però és un nomenament significatiu perquè és la persona més propera en la vida quotidiana de l'arquebisbe i alhora facilita la seva relació directa amb el clergat. D'altra banda, com és habitual, Omella ha renovat el nomenament de tots els càrrecs diocesans amb el bisbe Sebastià Taltavull com a vicari general.

Vinculat a la parròquia de Sant Ot, Labori va estudiar dret i econòmiques i havia exercit d'advocat abans d'entrar al seminari. Després d'un discerniment vocacional acompanyat de diversos capellans diocesans, el 2008 va entrar al seminari quan tenia 30 anys. La participació en una Pasqua dels jesuïtes a Raïmat el va ajudar a fer el pas definitiu. També explica que el va marcar el testimoni d'un tiet caputxí.

La seva formació sacerdotal la va seguir al Seminari Conciliar de Barcelona i a la Facultat de Teologia de Catalunya. Fa dos anys va participar en la campanya del Dia del Seminari dels bisbats catalans. El març del 2015 va ser ordenat diaca i el setembre del mateix any va ser ordenat sacerdot a la Basílica de la Sagrada Família coincidint amb la festivitat de la Mercè.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.