Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(CR) Aquest dilluns l'arquebisbe Joan Josep Omella ha celebrat la primera festivitat del patró dels periodistes amb la premsa de Barcelona. L’arquebisbe ha presidit una missa al parròquia de Sant Francesc de Sales, ben concorreguda. En la celebració cada any es recorda els membres del Col·legi de Periodistes difunts el darrer any.

Omella ha centrat l'homilia en la figura del patró, Sant Francesc de Sales, “model per als bisbes i per als periodistes". Com a consell, ha demanat als periodistes que “eviteu les paraules que fereixen i que són agressives” i que “busqueu sempre la veritat: no la teva veritat, ni la meva veritat; busqueu la nostra veritat”.

També ha insistit en la responsabilitat social que tenen els periodistes i els ha demanat que “defenseu sempre els més pobres”. Per Omella “és curiós que els diaris parlin més dels poderosos i dels qui tenen influència que dels més pobres; o que hi hagi guerres de les que mai no se'n parli". Per això ha demanat que es presti atenció a aquests temes, “ni que sigui amb un petit requadre de tant en tant”, i “que escriviu amb un to que porti sempre al lector a treballar per la llibertat, la dignitat i la justícia”.

Omella ha estat acompanyat del bisbe Sebastià Taltavull i ha remarcat una vegada més que “portem el bàcul entre els dos". La festivitat de Sant Francesc de Sales s'ha celebrat també amb un dinar amb una trentena de periodistes amb l'arquebisbe.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.