Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest dilluns ha tingut lloc un any més el recés diocesà d’Advent per a preveres i diaques de l’arxidiòcesi de Tarragona. L'abat de Poblet, Octavi Vilà, hi ha exposat els eixos de la vida monàstica com són la pregària, la vida comunitària i el treball tot citant la Regla de Sant Benet.

“Com a monjos l’únic i essencial sentit de la nostra vida és cercar Déu. No podem anteposar res al seu amor”, ha exposat Vilà a la sala d’actes del Centre Tarraconense El Seminari. “La nostra vida, que mai és ociosa, s’ha de valorar des de la fe ja que a l’entendre del món pot arribar a semblar improductiva”, ha afegit. “El monjo també treballa, com ho feia Jesús”, ha subratllat, “ho testimonia d’una altra manera, des del compartir i la simplicitat.” Posant de relleu el valor de la pregària personal i comunitària, el P. Abat ha manifestat que “la vida d’un monjo sense Déu seria una bestiesa”.

Vilà ha definit els monestirs com a llocs d’arribada, de recés, d’obertura i de comunitats que irradien llum i acullen tothom sense distincions. “Moltes persones se senten atretes pels monestirs perquè són espais on es revela clarament la presència de Déu”.

La primera part del recés, a la capella del Seminari Conciliar Pontifici, ha consistit en una meditació a càrrec de Vilà, seguida d’una estona per a la reflexió personal i la pregària.