Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Direcció General d'Afers Religiosos) El proper dimecres 6 d'octubre finalitza el termini per a presentar candidatures al VI Memorial Cassià Just. Les bases per la que es regeix el guardó s’han modificat per ampliar el ventall de possibles guardonats. En aquesta edició es podrà premiar persones, entitats, institucions, ens locals catalans, mitjans de comunicació i professionals de mitjans de comunicació.

Qualsevol persona, grup de persones, entitat, institució, ens local català o mitjà de comunicació podrà presentar una candidatura tant de forma telemàtica com presencialment. En tots els casos, cal emplenar el formulari i seguir el procediment que s’indica a la pàgina de normativa del Memorial Cassià Just. En el cas dels ens locals, cal presentar la sol·licitud per mitjans electrònics a través de l’extranet de les administracions públiques catalanes, la plataforma EACAT.

A favor de la llibertat religiosa

El Memorial Cassià Just té per objecte reconèixer el treball de persones, entitats, institucions, ens locals catalans, mitjans de comunicació i professionals dels mitjans de comunicació a favor de la construcció d’un espai comú de respecte a la llibertat religiosa i de pensament i de foment del diàleg i la relació entre les diferents confessions religioses, així com de difusió de la pluralitat religiosa present a Catalunya.

Així, el Memorial Cassià Just valora les aportacions en la defensa dels drets de llibertat religiosa; el foment del coneixement, del respecte i del diàleg entre opcions religioses diverses; la difusió de la diversitat religiosa present a Catalunya; la promoció de la convivència i la cohesió social en l’àmbit de les diferents religions; així com totes aquelles actuacions, iniciatives o treballs que contribueixin a sensibilitzar la societat de la necessitat de preservar els drets humans i difondre la realitat religiosa com a factor de cohesió social.

Edicions anteriors

Fins ara s’han convocat cinc edicions. Des de l’any 2010, han estat guardonats el cardenal Carlo M. Martini, la germana Teresa Losada, la Comunitat Filipense de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes (Barcelona), la Comunitat de Taizé i l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós.