Vés al contingut
Catalunya Religió

(Direcció General d'Afers Religiosos) El DOGC de 8 de maig publica l’ordre de convocatòria i les bases reguladores de la cinquena edició del guardó Memorial Cassià Just de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2015. El termini de presentació de les candidatures finalitza el 7 de juliol. En aquest enllaç podeu accedir als formularis de sol·licitud, requisits i tota la informació.

Amb aquest premi, creat per la Generalitat l’any 2010, es vol reconèixer persones, entitats o institucions que s’han significat en favor de la construcció d’un espai comú de respecte a la llibertat religiosa, de foment del diàleg i de la relació entre les diferents confessions religioses, així com de difusió de la diversitat religiosa present a Catalunya.

El Memorial pren el nom d’un referent indiscutible en diàleg, humanisme, acolliment, solidaritat en favor de les persones més necessitades, llibertat d’esperit i defensa de Catalunya, i tot això des de la coherència amb la seva opció com a abat de Montserrat: Cassià (Joan) Just i Riba (Barcelona, 1926 - Abadia de Montserrat, 2008).

El IV Memorial Cassià Just va premiar l’any passat la Comunitat de Taizé, “pel seu treball amb els joves, a favor de la reconciliació i amb perspectiva ecumènica”. I les anteriors dues edicions van reconèixer la Comunitat Filipense de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes (Barcelona) i la religiosa Teresa Losada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.