Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Coincidint amb el Dia del Seminari que se celebra aquest diumenge, els bisbats catalans fan públiques les dades anuals dels seminaris. Actualment hi h 84 seminaristes majors que estudien als tres seminaris que hi ha a Catalunya: el Seminari Conciliar de Barcelona, que agrupa els seminaristes de l'arquebisbat de Barcelona i del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, el Seminari de Terrassa i el Seminari Major Interdiocesà, que agrupa seminaristes de l'arquebisbat de Tarragona i dels bisbats de Girona, Lleida, Solsona, Tortosa, Urgell i Vic.

Seminaris catalans 2017

A Catalunya també hi ha 11 seminaristes menors que segueixen estudis obligatoris com qualsevol infant però que entre setmana viuen al seminari diocesà.

Els seminaristes que es preparen pel sacerdoci segueixen els estudis de filosofia i teologia a l'Ateneu Universitari Sant Pacià a Barcelona. L'any passat es van ordenar 18 capellans a tots Catalunya i aquest curs han entrar al seminari setze nous candidats. Una xifra baixa insuficient per cobrir el relleu generacional de sacerdots però que es manté estable els darrers anys.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.