Vés al contingut
Catalunya Religió

(Direcció General d'Afers Religiosos) Les revistes Sàpiens i Descobrir Catalunya inclouen des de l’edició del mes de març dues seccions que aborden qüestions relacionades amb la diversitat religiosa a Catalunya. La publicació d’aquestes dues seccions ha estat possible gràcies a l’acord signat entre la Direcció General d’Afers Religiosos i l’empresa Sàpiens Publicacions. Està previst que aquesta col·laboració s’allargui, com a mínim, durant tot l’any 2015.

Sàpiens, fundada l’any 2002, compta en l’actualitat amb més de 156.000 lectors mensuals i té com a objectiu essencial la divulgació històrica, social i cultural del nostre país. Ha esdevingut la revista líder a Catalunya dins el seu segment, per sobre de revistes com Historia y Vida o Historia National Geographic.

La nova secció de Sàpiens es titula “Llibres sagrats” i pretén donar a conèixer quines són les grans obres de referència de les principals confessions religioses amb presència al nostre país. Amb el títol “La recerca de l’harmonia”, en el número del mes de març es descriu el Tao Te Xing, l’obra de Laozi que constitueix la base doctrinal del taoisme. A més, l’article també inclou referències a la presència del taoisme a Catalunya, i ofereix informació sobre centres de culte que els lectors poden visitar per aprofundir més en la realitat d’aquesta religió a casa nostra.

Pel que fa a Descobrir Catalunya, és la revista degana del turisme de proximitat a Catalunya i des del seu naixement l’any 1997 ha esdevingut tot un referent. A hores d’ara arriba a 70.000 lectors cada mes. La nova secció que ha incorporat s’anomena “Calendari religiós” i vol donar a conèixer com se celebren a Catalunya les principals festivitats religioses vinculades a les diferents confessions. En aquesta primera edició, s’ha escollit la celebració hinduista del Holi, també coneguda com el festival dels Colors, que commemora l’arribada de la primavera. En els darrers anys aquesta festivitat s’ha fet molt popular arreu i la imatge dels fidels llançant-se pols de colors s’ha convertit en una estampa habitual en bona part de les grans ciutats del món.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.