Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(CR) Les religioses del Sagrat Cor de Jesús tenen nova superiora general. Aquest dimarts, en el capítol general que se celebra aquests dies a Itàlia, han escollit Barbara Dawson, dels Estats Units. L'elecció és per als propers vuit anys. Hi han participat 78 religioses que representen la família de les tres mil religioses del Sagrat Cor que hi ha en 41 països. Dawson substitueix Kathleen Conan que va escollida el 2008.

Barbara Dawson, és advocada i educadora nascuda a Sant Francisco. Va ser provincial dels Estats Units durant dos mandats i actualment era provincial d'Estats Units i Canadà. La germana Dawson també coneix el món asiàtic. Va viure a Jakarta, on va treballar sobre els plans per a la missió i el ministeri de la Societat del Sagrat Cor d'Indonèsia. Abans del seu servei a Indonèsia, va ser directora de l'escola St. Martin de Porres School, a West Oakland, i consultora de les Escoles Urbanes Catòliques de la diòcesi d'Oakland.

Dawson té una amplia formació. És llicenciada en Arts i en Dret per la Universitat de San Francisco. I va fer un màster sobre Arts en l'educació a la Universitat de Stanford. Col·labora amb la Sacred Heart Schools d'Atherton, amb la xarxa de Sacred Heart Schools i amb la School of Applied Theology de Berkeley.

Una de les imatges de l'elecció és l'encesa de l'espelma de Sofia. L'espelma estava al costat de Santa Magdalena Sofia Barat, fundadora del Sagrat Cor, en el moment de la seva mort el 1865. Les seves deixebles la van guardar i des de llavors cada nova superiora general quan és escollida encén aquesta espelma uns instants. Aquí podeu veure el vídeo de l'elecció.

El capítol general que ha escollit la germana Dawson se celebra del 7 de juliol al 10 d'agost en el Centro Ad Gentes de Nemi, a Italia, amb el lema "Desplegar la vida. Missió per al futur que brota". Un de les sorpreses del capítol va ser rebre una targeta personal del papa Francesc en la que els demanava "coratge i paciència per desplegar la vida".

Les religioses del Sagrat Cor van ser fundades a França el 1800. La seva dedicació principal està en el món educatiu, amb una clara dedicació social. A Catalunya tenen, entre altres obres, tres escoles a Barcelona, al barri del Besòs, al carrer Diputació i a Sarrià. Tenen nou comunitats de religioses–vuit a Barcelona i una a Sant Adrià del Besòs. El juliol de 2014 es va formar la nova província que agrupa totes les religioses de Sagrat Cor a Espanya.