Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(La Salle) Aquest divendres es va inaugurar oficialment la Residència Universitària Campus La Salle, amb la presència del cardenal Lluís Martínez Sistach i de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias

El projecte de residència és fruit de l’acord entre La Salle Catalunya i RESA per donar cabuda a l’augment de la internacionalització del Campus de La Salle i de la ciutat de Barcelona, i de la previsió d’augment de la població d’estudiants universitaris interessats en disposar d’allotjament al barri de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. Un 22% dels alumnes actuals de La Salle-URL són actualment internacionals.

La residencia, dissenyada per Terradas Arquitectes, està gestionada per RESA i va començar la seva activitat aquest curs acadèmic 2014-15. Amb un total de 351 places, té una ocupació mitjana del 95%. D’aquestes estades, el 90% són de llarga duració, tant de curs complert com d’estades mensuals, de les quals un 40% són estudiants internacionals. La resta són estades curtes destinades bàsicament a professors visitants, participants a congressos i seminaris.. La residència compta amb una àmplia majoria d’habitacions individuals, totes amb cuina, bany propi, climatització i connexió a internet, a més de diverses zones comuns com sala de fitness, sales d’estudi, sales d’oci, bugaderia i restaurant, entre d’altres.

A la inauguració també hi van assistir Josep Maria Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull; Josep Guiteras, president de la Fundació Universitat i Tecnologia La Salle; Josep M. Santos, director general de La Salle Campus Barcelona-URL; i Concha Osácar, consellera de RESA i ENCAMPUS.

Un projecte arquitectònic de Residència oberta a l’exterior

El projecte de residència ha estat desenvolupat per Terradas Arquitectes, de Robert Terradas, director de l’Escola d’Arquitectura de La Salle Campus Barcelona-URL. L’edifici té una forma geomètrica de cub, de 32x32m i 24 d’alçada, amb un espai obert al seu interior i orientació sud-est.

El pati interior va sorgir en la concepció del projecte per poder dotar a l’edifici d’unes àmplies galeries que donessin accés a tot espai d’habitacions de forma circular i a la vegada fos un espai de trobada i diàleg entre els alumnes. El bon clima de Barcelona va permetre que la galeria fos oberta, sense vidres, únicament tamisada per una xapa metàl•lica plegada i microperforada per protegir del sol i la pluja. La xapa que s’ha emprat es presenta opaca de dia, però transparent des de l’interior, i diàfana de nit mostrant les galeries.

A la planta baixa s’han situat, per una banda, el bar, restaurant i cuina, i d’altre les sales d’estar, l’estudi, gimnàs i bugaderia. La planta sòtan és de gran alçada permetent així la comunicació amb altres edificis. La il·luminació és a través d’estrets patis perimetrals que ofereixen amplis espais de treballs, habituals en els estudis d’arquitectura i Enginyeria.

L’execució de la obra ha estat portada a terme per la constructora de Fausto Faccioni.