Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Minyons Escoltes i Guies) Ja s'han obertes les inscripcions a la segona edició del curs de postgrau 'Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació, gestió i integració' de la Universitat de Girona, organitzat amb la col·laboració de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

El postgrau uneix natura i espiritualitat d’una manera rigorosa i inclusiva, des d’un punt de vista teòric i aplicat alhora, orientat a la formació de professionals qualificats. Tindrà lloc del 3 de febrer al 14 de juliol de 2016, els divendres a la tarda a la Universitat de Girona, i alguns caps de setmana en espais naturals (que s’especificaran en el programa definitiu).

Dirigit pel geòleg ambiental Josep Maria Mallarach i coordinat del geògraf i historiador Josep Gordi, el postgrau ofereix també un espai de reflexió, formació i difusió sobre les raons últimes de que ens comprometen a favor de la natura, i de les implicacions que tenen envers l’ètica personal i col·lectiva, en línia de l’anomenada ecologia pregona, per poder-les integrar en el funcionament quotidià de les organitzacions i entitats, siguin públiques, privades o del tercer sector.

Entre els docents hi ha els monjos benedictins Ramon Ribera i Vicenç Santamaria, i també el consiliari general de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Jordi Font, que és doctor en Teologia, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, rector del Seminari Diocesà de Girona i vicari episcopal per les vocacions.

Vincle amb l’escoltisme

El postgrau posa consciència en el fet que som natura i en la responsabilitat que tenim a l'hora de custodiar-la com a escoltes i com a casa de la humanitat. També permet conèixer com les diferents tradicions espirituals i de saviesa de la humanitat s'han relacionat i han après a llegir la natura com a camí de creixement espiritual i vital. I és una alerta clara que ens interpel·la com a societat occidental, una societat que ha trencat a través del nostre reduccionisme materialista aquest vincle essencial i sagrat amb allò que som: natura.

La inscripció es pot fer a través del web o personalment a la seu de la Fundació Universitat de Girona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.