Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Una xarxa de centenars d’experts, associacions, entitats, universitats, centres de recerca i revistes que tracten la religió des de les disciplines acadèmiques. Aquest és el perfil de la nova Acadèmia Europea de Religió que es va constituir formalment en unes jornades el 4 i 5 de desembre a la universitat italiana de Bolonya. L'Acadèmia ha estat promoguda per la Fondazione per le Scienze Religiose Giovanni XXIII de Bolonya, dirigida per l'historiador Alberto Melloni, i compta amb el suport del Parlament Europeu i de la Unesco entre altres entitats.

La xarxa té d'entrada la complicitat de més de 400 entitats d'arreu d'Europa. Entre elles, un grup significatiu d'entitats catalanes que van ser convidades a la sessió fundacional com l’Observatori Blanquerna de Comunicació i Religió, la Fundació Joan Maragall o el GTER.

L'expresident de la Comissió Europea Romano Prodi va obrir la sessió inaugural en la que també hi van participar l'enviat especial per a la llibertat religiosa de la Unió Europea, Jan Figel, i el Comissari europeu de Recerca, Ciència i Innovació, Carlos Moedas.

L'Acadèmia iniciarà les activitats el 2017 i serà un consorci d'investigació i intercanvi per federar les entitats acadèmiques i de recerca que estudien les religions i fer visible el seu treball científic. Això inclou totes les perspectives relacionades amb la religió com l’art, la comunicació, la història, l’ètica, la sociologia, la filosofia o les ciències polítiques. Alhora, serà un punt de trobada de la pluralitat europea i farà xarxa aplegant l'experiència de realitats que van des de la riba sud de la Mediterrània i l'Orient Mitjà, al món eslau i caucàsic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.