Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Parròquia Sant Miquel) Una nova imatge i configuració de l’espai, amb molta més llum, a la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei. És el resultat de la instal·lació de 13 nous vitralls, corresponents a la façana (5 a cada costat del campanar) i 3 a la capella del Sant Crist. Han estat dissenyats per l’arquitecta molinenca Andrea Ortega, i realitzats per Vitralls Bonet de Barcelona, taller que ja va fer, des del 1952, la majoria dels vitralls de la parròquia. Han estat sufragats gràcies al llegat de Maria Magdalena Bonamich (que ja n’havia costejat d’altres), després d’haver posat en marxa la Llar d’Acollida a la seva residència, rehabilitada també amb bona part de l’herència.

Els 10 de la façana representen la Creació (terra, mar, cel, sol, animals) amb elements simbòlics de la fe cristiana, especialment de l’Eucaristia (pans i peixos). Els 3 de la capella del Sant Crist, que fan continuïtat amb el cel i la terra de la façana, representen la muntanya del Calvari amb les tres creus, on culmina la història de la salvació amb la mort i resurrecció de Jesucrist. Tot plegat embolcallat del resplendor de la llum del sol que simbolitza l’Esperit Sant.

L’església parroquial de Sant Miquel va començar a construir-se el 1940, i al llarg dels anys i fins avui s’han anat col·locant els diferents conjunts de vitralls; en tenia previstos 80 en total, i amb aquests ara estrenats s’arriba a 77. Els nous vitralls donen a l’església una nova imatge i configuració de l’espai, ja que entra molta més llum per la façana, com un símbol d’una Església oberta que vol viure i comunicar la llum de la fe i la joia de l’evangeli.

L’acte d’inauguració, celebrat a finals d’abril, va comptar amb els parlaments de la dissenyadora Andrea Ortega, de Jordi Bonet dels tallers Bonet, de l’alcalde de la vila Joan Ramon Casals, i la benedicció va anar a càrrec del rector, mossèn Xavier Aymerich.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.