Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) La façana principal de l’església de Santa Maria d’Agramunt tindrà els propers mesos tres nous vitralls que substituiran els actuals. L’artista agramuntina, Serafina Balasch, ha estat l’encarregada de fer el disseny de les tres peces previstes per al gran rosetó central i els dos vitralls laterals.

El disseny de Balasch el va fer després de llargues converses amb Josep Mora, l’arquitecte que va dirigir la major part de les obres de rehabilitació de l’església de Santa Maria. Segons Balasch, "els vitralls mostraran com és el país on s’asseu l’església. Es pot parlar de paisatge i dels elements que acompanyen aquesta nostra terra”.

Durant els propers dies es procedirà a la instal·lació i execució dels vitralls que aniran a càrrec del vitraller Gerard Balcells. El projecte inclou un estudi lumínic en el que s’analitzen les hores d’incidència solar així com la llum que transmetran aquests vitralls a l’interior de l’església.

L’actuació està prevista que s’iniciï durant la propera setmana i s’allargarà aproximadament uns quatre mesos.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.