Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) Des d’aquest dissabte i fins l’1 d’agost, 50 infants i joves en situació vulnerable participaran en les 'Colònies socials' a la casa de colònies Casal de l’Esperança a Ogassa (Ripollès), una activitat promoguda pels centres d’esplai federats de la Fundació Pere Tarrés. Aquest és el cinquè any que es realitzen aquestes colònies socials. Per a molts d’ells, aquests dies suposen un trencament amb la seva realitat quotidiana. Poder jugar amb altres infants i joves de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu, amb monitors i monitores pendents d’ells i que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com els pares destaquen essencial per al seu creixement com a persones.

Les colònies socials d’Ogassa és el primer torn de colònies que la Fundació Pere Tarrés farà durant el mes d’agost i estan promogudes pels centres d’esplai i els centres oberts i diaris de la Fundació Pere Tarrés. Durant les properes setmanes, infants i joves de les localitats d’Alella, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Calafell, Cervera, Cornellà, El Vendrell, Esplugues de Llobregat, Mataró, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Olesa de Montserrat, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat del Vallès i Tarragona, gaudiran de cinc dies de colònies a La Conreria (Maresme).

Aquestes colònies estan becades al 100% per la Fundació Pere Tarrés dins de la seva campanya 'Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies' i s’han organitzat amb la col·laboració dels serveis socials municipals dels ajuntaments on la Fundació Pere Tarrés porta projectes socials i educatius per infància en situació vulnerable.

Casals socials

En la mateixa línia d’oferir activitats de lleure per a infants en vulnerabilitat social, la Fundació Pere Tarrés realitzarà un casal social al barri del Raval de Barcelona i en diverses ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona així com a Tarragona. Aquests casals es realitzaran del 3 al 28 d’agost majoritàriament en horari de matí i tarda per a infants i joves entre 6 i 13 anys.

Aquest estiu, 4.318 infants han estat becats amb campanya 'Ajuda’ls a créixer - Cap infant sense colònies' de la Fundació Pere Tarrés que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Càritas Diocesana de Barcelona, l’Obra Social de La Caixa, i la col·laboració d’empreses i particulars que estan fent donatius. Enguany, han pujat un 30% les peticions de beques i ajuts de les famílies a la Fundació Pere Tarrés per poder pagar colònies i casals.

Les famílies dels infants que hi participen han abonat un cost simbòlic en funció de les seves possibilitats per participar en aquestes activitats. A més d’aquestes activitats específiques del mes d’agost, la Fundació Pere Tarrés també ha becat infant en les colònies i casal ordinaris, ha atorgat beques per nens i nenes dels seus més de 200 centres d’esplai federats i ha realitzat casals d’estiu i colònies amb la col·laboració d’entitats que acullen infància en situació de risc social.

[Fotografia: Fundació Pere Tarrés]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.