Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Terrassa) Des d’aquest dilluns la zona pastoral del Vallès Oriental, a la ciutat de Granollers, compta amb uns nous locals de Càritas Diocesana de Terrassa, situats a la parròquia de la Mare de Déu de Fàtima. És un pas més del procés d’implantació en el territori de l’estructura diocesana de Càritas.

El director general d’aquesta Càritas diocesana, Salvador Obiols, ha explicat, en el saló d’actes durant l'acte institucional d'inauguració, que aquesta estructura ha de ser mínima i sempre al servei de les persones, cercant la proximitat a través de la descentralització dels serveis.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha recordat la realitat de la pobresa en el territori i la necessitat del treball conjunt entre l’Església Catòlica a través de Càritas i les administracions per afrontar aquest tema i cercar les millors solucions per les persones. En aquest sentit ha agrait la tasca que realitza Càritas des de les parròquies.

Finalment el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, ha recordat que el temps de la quaresma és un temps propici per atendre els germans en les seves necessitats. També ha reflexionat sobre l’acció de Càritas a nivell d’ajut, de promoció i de conscienciació i denúncia i ha convidat, en l’Any de la Misericòrdia, a posar en pràctica les obres de misericòrdia, afegint-hi encara una de nova: donar feina a l’aturat.

En acabar l’acte, que ha començat amb la benedicció i inauguració dels locals per part del bisbe de Terrassa, ha tingut lloc un refrigeri i la visita a les instal·lacions que a partir d’ara han de poder oferir un millor servei a les parròquies del Vallès Oriental.

S’hi van fer presents també mossèn Josep Monfort, vicari episcopal del Vallès Oriental, els alcaldes de Canovelles i Palau de Plegamans, a més de regidors de diversos ajuntaments del territori, els vicaris episcopals, mossèn Joan Carles Montserrat i mossèn Fidel Catalán, i mossèn Carles Cahuana, secretari general i canceller, mossèn Manuel Amado, rector de la parròquia de la Mare de Déu de Fàtima, i Casilda Isern, cap de l’equip territorial de Càritas del Vallès Oriental, responsables, assistents socials, voluntaris i col·laboradors de Càritas.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.