Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) Una economia social, circular i solidària. És el model que promou Nougrapats, la nova empresa d’inserció laboral que s'ha inaugurat aquest dilluns a la Seu d'Urgell. Es tracta d'una iniciativa de Càritas d’Urgell, en una aposta per l’economia ètica que posa en valor un producte revaloritzable, la roba, i que també cerca obrir-se a d’altres sectors de la producció com els serveis de neteja.

L’arquebisbe d’Urgell i president de Càritas Urgell Joan-Enric Vives ha beneït les instal·lacions que compten amb un gran taller on es farà la recollida, selecció, adequació i emmagatzematge de roba per la venda. En aquest espai hi ha una bugaderia ECO, i s'ofereixen serveis de neteja integrals.

Nougrapats és una empresa de serveis, que opera pel territori del bisbat d’Urgell, amb destacada presència en el camp del residiu tèxtil, promoguda i dirigida per Càritas d’Urgell, ubicada en el municipi de la Seu d’Urgell (Pirineu Català), destinada a desenvolupar línies de negoci generadores d’ocupació i de processos d’acompanyament socio-laboral.

Integració, consum responsable i sostenibilitat

Es considera un projecte amb valors, en primer lloc, perquè és projecte d’economia social, que destina recursos per protegir l’ocupabilitat dels col·lectius més desfavorits. Amb la creació de nous serveis obtenen un benefici social molt definit com és la creació de llocs de treball social i processos d’acompanyament sociolaboral. En segon lloc, perquè és un projecte d’economia circular, és a dir, amb major benefici ambiental: amb la reutilització del tèxtil i d'altres productes de segona mà n'allarguen la vida útil. I, finalment, perquè és un projecte d’economia solidària. Defensen més transformació de la societat amb els valors emergents, com el consum responsable, la sostenibilitat ambiental, la participació i la implicació de la societat amb un model de negoci.

El projecte vol ser un instrument d’integració socio-laboral, donant oportunitats laborals reals a persones que es troben sense feina mitjançant una experiència real de treball, la millora professional amb itineraris de formació personalitzats. Cerca una transformació de la societat amb un model alternatiu d’economia social i solidària, que aposta pels valors emergents, com el consum responsable i la sostenibilitat ambiental, que promou la participació i la implicació de la societat amb un model de negoci en que l’impacte social i el rendiment es retroalimenten, i al mateix temps el consumidor, amb les seves eleccions decideix com vol que sigui el món.

Aquest projecte de Càritas suposa un pas endavant molt important en la tasca de l'organització per la promoció de les persones. És un projecte empresarial d'economia social, que es preocupa pel medi ambient, i que alhora crearà llocs de treball d'inserció, tot recuperant la dignitat de les persones en situació de vulnerabilitat social. Aquest projecte es va iniciar fa deu anys amb la botiga de venda de roba de segona mà Grapats, que també en aquest mes de setembre ha millorat la seva oferta canviant la seva ubicació en un local més gran a la mateixa avinguda Salòria de La Seu d’Urgell.

En l'acte d'inauguració de dilluns han assistit les principals autoritats de la comarca de l’Alt Urgell l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, nombrosos directors de les Càritas de les diòcesis catalanes i la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonés, i que ha estat presidit per l'arquebisbe Vives. També han estat presents els Vicaris Generals de la diòcesi, i nombrosos sacerdots.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.