Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) La Fundació d'Atenció a la Dependència Sant Joan de Déu (FAD-SJD), de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu Província d'Aragó-Sant Rafael, ha estrenat un espai web amb l'objectiu que sigui l'espai virtual de referència per donar a conèixer la seva activitat i, sobretot, la seva forma d'atendre persones de qualsevol edat que es trobin en situació de pèrdua d'autonomia, dependència, discapacitat o amb problemes de salut mental. El web incorpora testimonis d'usuaris i cuidadors d'aquest servei que basa la seva missió en l'atenció somiciliària, la formació i la inserció laboral.

Amb seu a Barcelona, ​​la FAD va començar la seva activitat el 2011 amb l'objectiu d'acollir i donar atenció integral a famílies que tenen al seu càrrec membres en situació de dependència física, psíquica o intel·lectual, a partir d'un model humanista centrat en la persona.

Entre els seus programes integra el Servei d'Atenció a Domicili (SAD) que ofereix atenció de forma especialitzada a persones en situació de gran vulnerabilitat. L'objectiu és millorar la qualitat de vida d'aquestes persones dependents a través d'un pla especialitzat i personalitzat d'atenció i contribuir a la normalització familiar. El SAD es vertebra entorn de tres grans àmbits: geriatria, pediatria, salut mental.

Aquest servei està liderat per infermeres que tutelen l'activitat que els cuidadors professionals formats en la FAD-SJD duen a terme a domicili. Ells són els encarregats de garantir les cures a les persones, potenciar al màxim l'autonomia individual, donar suport a les tasques quotidianes –higiene personal, alimentació o cura de la llar– i donar suport emocional.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.