Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Lleida/CR) El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha nomenat nou vicari general i moderador de la Cúria diocesana a mossèn Josep Anton Jové i Camí. Jové subsitueix a Ramon Prat i Pons i passa a encarregar-se del màxim servei de confiança en l'organigrama d'una diòcesi. El canvi es va formalitzar aquest dimecres amb un senzill acte al bisbat de Lleida presidit pel bisbe Salvador i on també ha estat present l'anterior vicari general. El canceller i secretari general del bisbat, Víctor M. Espinosa, ha fet lectura del decret de nomenament i a continuació el nou vicari general ha llegit la Professió de Fe.

El bisbe Salvador Giménez ha donat gràcies a mossèn Ramon Prat per la seva tasca durant els darrers set anys en els quals "ha ajudat a dirigir la diòcesi". Per la seva part, Prat també ha donat "gràcies a Déu" per aquest servei i hi ha agraït la col·laboració de tots els membres de la Cúria Diocesana.

Per la seva part, el nou vicari general, mossèn Josep Anton Jové ha agraït al bisbe la confiança pel nomenament. Jové ha destacat entre els seus objectius "acollir a Déu i a les persones, escoltar a Déu i a les persones i a servir a Déu i a les persones". "No és una tasca d'una persona, sinó que tots posem el nostre gra de sorra", ha dit el nou vicari general.

Josep Anton Jové era, fins ara, Vicari Episcopal de Pastoral, i entre d'altres càrrecs és rector de la parròquia de la Verge dels Pobres del Secà de Sant Pere, de Sant Isidre Llaurador de Gualda i de l'Assumpció de la Mare de Déu de Torre-serona.

En el mateix acte també s'hi ha constituït el nou Consell Episcopal, el consell de govern d'una diòcesis, que serà més reduït i del qual formaran part el bisbe, el vicari general, i el canceller i secretari general del Bisbat. D'aquesta forma en deixa de formar part, el vicari judicial, mossèn Antoni Agelet.