Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(Jesuïtes) L'Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat del Vallès ha publicat el seu programa per al curs vinent. L'Institut, ubicat al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès i encomanat a la Companyia de Jesús, està incorporat a la Facultat de Teologia de Catalunya i forma part del sector Unijes (Universitats jesuïtes) de la Companyia de Jesús a Espanya.

Ofereix estudis de Llicenciatura i de Doctorat en l'especialitat de Teologia Fonamental, així com cursos de Formació Permanent de teologia a totes les persones interessades: sacerdots, religiosos, catequistes, i laics amb intenció de posar-se al dia en les actuals investigacions bíbliques i teològiques o de connectar de nou amb els estudis sistemàtics sobre la Bíblia i la teologia. Aquests cursos volen ser, també, autèntics instruments de reflexió actualitzada sobre la fe cristiana en les seves dimensions més personals i compromeses. L'Institut compta amb diverses publicacions com les revistes Selecciones de Teología, Actualidad Bibliográfica i Quaderns de Teologia Fonamental.

El programa d'estudis reflecteix la diversificació de la Teologia Fonamental, arran de la incidència del pensament contemporani i els moviments religiosos, socials i polítics actuals. Així s'aborden qüestions com el coneixement de l'islam, aspectes sobre la sociologia de la religió, la problemàtica ecològica i l'encíclica Laudato Si, o el paper de l'espiritualitat en l'acció social, entre d'altres.

L'Institut de Teologia Fonamental va començar la seva activitat docent com a tal el curs 1984-85, però el seu origen es remunta a l'any 1949, quan les Facultats Eclesiàstiques de Filosofia i Teologia de la Companyia de Jesús es van instal·lar a Sant Cugat, després d'haver tingut la seva seu al Col·legi de Sant Ignasi de Sarrià (Barcelona) i anteriorment a Tortosa. Va ser amb la remodelació de la Facultat de Teologia de Barcelona que s'inicià l'any 1980 i s'aprovà el 1983, que es creà l'actual Institut de Teologia Fonamental, amb seu al Centre Borja de Sant Cugat. És un centre acadèmic erigit per la Santa Seu i encomanat a la Companyia de Jesús. Com a centre de la Facultat de Teologia de Catalunya, forma part del recentment creat Ateneu Universitari Sant Pacià.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.