Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Jesuïtes) L'Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat del Vallès ha publicat el seu programa per al curs vinent. L'Institut, ubicat al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès i encomanat a la Companyia de Jesús, està incorporat a la Facultat de Teologia de Catalunya i forma part del sector Unijes (Universitats jesuïtes) de la Companyia de Jesús a Espanya.

Ofereix estudis de Llicenciatura i de Doctorat en l'especialitat de Teologia Fonamental, així com cursos de Formació Permanent de teologia a totes les persones interessades: sacerdots, religiosos, catequistes, i laics amb intenció de posar-se al dia en les actuals investigacions bíbliques i teològiques o de connectar de nou amb els estudis sistemàtics sobre la Bíblia i la teologia. Aquests cursos volen ser, també, autèntics instruments de reflexió actualitzada sobre la fe cristiana en les seves dimensions més personals i compromeses. L'Institut compta amb diverses publicacions com les revistes Selecciones de Teología, Actualidad Bibliográfica i Quaderns de Teologia Fonamental.

El programa d'estudis reflecteix la diversificació de la Teologia Fonamental, arran de la incidència del pensament contemporani i els moviments religiosos, socials i polítics actuals. Així s'aborden qüestions com el coneixement de l'islam, aspectes sobre la sociologia de la religió, la problemàtica ecològica i l'encíclica Laudato Si, o el paper de l'espiritualitat en l'acció social, entre d'altres.

L'Institut de Teologia Fonamental va començar la seva activitat docent com a tal el curs 1984-85, però el seu origen es remunta a l'any 1949, quan les Facultats Eclesiàstiques de Filosofia i Teologia de la Companyia de Jesús es van instal·lar a Sant Cugat, després d'haver tingut la seva seu al Col·legi de Sant Ignasi de Sarrià (Barcelona) i anteriorment a Tortosa. Va ser amb la remodelació de la Facultat de Teologia de Barcelona que s'inicià l'any 1980 i s'aprovà el 1983, que es creà l'actual Institut de Teologia Fonamental, amb seu al Centre Borja de Sant Cugat. És un centre acadèmic erigit per la Santa Seu i encomanat a la Companyia de Jesús. Com a centre de la Facultat de Teologia de Catalunya, forma part del recentment creat Ateneu Universitari Sant Pacià.