Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Minyons Escoltes i Guies) Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha aprovat per majoria simple unir-se en una sola entitat d'escoltisme català. L'entitat ha ratificat aquest diumenge, a Terrassa la proposta de full de ruta amb el qual les tres entitats d’escoltisme i guiatge de Catalunya iniciaran la construcció d’una associació única. La votació ha obtingut un 63,41% dels vots a favor, en una assemblea extraordinària on s’ha votat la proposta per segon cop, per tal de corroborar la decisió ja votada al novembre. Les dues organitzacions escoltes restants, Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans, ja van aprovar la proposta a les seves assemblees ordinàries els passats 15 i 16 de novembre.

La proposta aprovada estableix les bases sobre les quals es crearia aquesta nova associació única. En primer lloc, la nova entitat compartirà els elements fonamentals del moviment escolta i guia mundial. En segon lloc, enfocarà el treball de l’espiritualitat des d’una proposta oberta, acceptant la diversitat d’opcions per dur a terme aquest treball i respectant la llibertat individual i de cada agrupament. En tercer lloc, es comprometrà a treballar activament des de l'acció local i nacional per la construcció d’una societat catalana més justa, més diversa, més inclusiva i més cohesionada, que conegui i promogui la seva pròpia identitat.

La proposta de full de ruta aprovada estableix un procés de treball que podria durar entre 3 i 6 anys, en el qual es contempla que els caps i responsables associatius participin en diferents espais per definir com hauria de ser aquesta nova associació única. Passat aquest temps, es formalitzaria la creació d’aquesta nova associació, que agruparia 14.500 infants i joves i 4.000 voluntaris i voluntàries en 200 agrupaments escoltes (caus) arreu del territori català.

Sobre l’escoltisme i el guiatge a Catalunya

L’escoltisme i el guiatge és un moviment educatiu mundial amb un mètode pedagògic propi que compta amb 40 milions de membres arreu del món. A través de l’educació no formal, associativa, voluntària i liderada per joves, treballa amb un objectiu clar: millorar la societat a través de l’educació.

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) és l’entitat que engloba l’escoltisme i el guiatge catalans de tres associacions - Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya - que es dediquen a l’educació en el lleure dels infants i joves de Catalunya i treballen per la transformació social.

Està formada per uns 18.500 infants i joves organitzats en un total de 200 agrupaments arreu del territori català, amb presència a 30 comarques i 95 municipis. Entre els seus membres hi ha més de 4.000 caps, que són joves educadors i educadores que desenvolupen una tasca pedagògica totalment voluntària.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.