Vés al contingut
Catalunya Religió

(Justícia i Pau) Amb motiu de les properes eleccions generals, les comissions i associacions Justícia i Pau de Catalunya han publicat el següent document de consideracions i propostes.

1. Justícia i Pau sempre s’ha manifestat partidària de fomentar la participació a les diverses eleccions que es van convocant. Tot i respectar altres postures, aquesta vegada també fem una crida a la màxima participació, per tal que el resultat de les eleccions sigui l’expressió més fidedigna de la voluntat de la ciutadania.

2. Demanem als candidats i a les formacions polítiques que resultin escollides que vulguin escoltar i respectar les propostes i decisions del Parlament de Catalunya, el qual també ha estat democràticament elegit. Això implica superar posicions tancades, tenir actituds negociadores i cercar mitjans polítics idonis per poder donar una resposta dialogada, justa, democràtica i favorable al bé comú a les aspiracions de la voluntat majoritària del poble de Catalunya. En aquest sentit reiterem per a Catalunya, que és i se sent una nació anterior a la Constitució espanyola, el dret a la lliure determinació, reconegut pels tractats internacionals de Drets Humans.

3. No podem oblidar que l’Estat espanyol és el país de la UE en què la desigualtat entre la població s’ha incrementat més en aquests anys de dura crisi. Malgrat que algunes xifres macroeconòmiques siguin actualment més favorables, la precarietat s’ha anat ampliant en la nostra societat. Per això cal donar suport a propostes que signifiquin canvis en profunditat en favor d’una fiscalitat molt més justa, la promoció del treball decent, les iniciatives d’economia social i solidària, uns serveis públics de qualitat per a tothom, i una cobertura social bàsica garantida.

4. Considerem que aquestes eleccions no s’han de considerar només en clau interna, ja sigui catalana o espanyola, sinó també europea i mundial. En aquest sentit, creiem imprescindible, entre d’altres exigències, l’acollida de tots els refugiats que arriben a Europa, així com l’impuls de polítiques que promoguin veritablement la cooperació al desenvolupament dels països empobrits, el desarmament mundial, la reducció de la producció i la venda d’armes, la solució no violenta dels conflictes armats, la protecció efectiva dels drets humans, la lliure circulació de les persones, la implementació dels acords de la cimera de París a fi de reduir de les emissions de CO2 i l’ús sostenible dels recursos naturals.

5. De campanya en campanya electoral s’incrementa el to superficial i mediàtic de política-espectacle. Eslògans buits i inconcrets que no busquen definir un programa de propostes sinó vendre un producte. Encara pitjor, sovint es busca la confrontació desqualificant el contrari en lloc de presentar propostes contrastades i orientades al bé comú. Aquests lamentables fets, sumats als inacceptables casos de corrupció que han irromput al llarg de tota la legislatura, ens fan pensar que, per sortir de la greu situació actual, no només cal canviar de polítiques sinó que també cal una nova manera de fer política, orientada sobretot al respecte de la dignitat de tota persona i a la recerca esforçada del bé comú.

17 de desembre de 2015

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.