Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Barcelona) Aquest dimarts s'ha obert el Simposi organitzat pel Consell de Conferències Episcopals d'Europa (CCEE), la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), i l'arquebisbat de Barcelona per reflexionar, debatre i afrontar el tema de l'acompanyament als joves.

Aquesta trobada que es perllongarà fins divendres que ve, dia 31 de març, reuneix 275 especialistes en la pastoral juvenil, escolar, universitària, vocacional i catequètica de les conferències episcopals d'Europa. Els acompanyen 32 bisbes, entre ells quatre cardenals.

Sessió d'obertura

La sessió d'obertura ha tingut lloc a l'Aula Magna del Seminari de Barcelona, ​​amb la intervenció del cardenal Vicent Nichols, arquebisbe de Westminster i vicepresident del CCEE; el cardenal Antonio Cañizares, arquebisbe de València i vicepresident de la CEE; i l'arquebisbe de Barcelona, ​Joan Josep Omella.

L'arquebisbe Omella ha donat la benvinguda a tots els participants a Barcelona, “​​aquesta ciutat oberta i cosmopolita", per a una trobada que té com a objectiu acompanyar: "Heus aquí un autèntic desafiament. Acompanyar és, en certa manera, fer d’"educadors" en el sentit més profund de la paraula educere: ser capaços d'ajudar a extreure de cada un dels que acompanyem el millor d'ells".

A continuació, s'ha donat a conèixer la salutació del cardenal Bagnasco, president del CCEE, que ha compartit amb els assistents algunes de les reflexions que el papa Francesc va realitzar durant l'audiència als caps d'Estat, la setmana passada: "Caminar junts és possible i és el més bonic. És també necessari en un món cada vegada més globalitzat, on separar és perdre el camí (...). Això que val per a tots els components de la realitat europea, ha de començar naturalment pels joves que són el futur de la vida".

El papa Francesc també ha enviat un missatge de salutació, dirigit a l'arquebisbe de Barcelona, ​en què encoratja als participants del Simposi en la seva reflexió sobre els reptes de l'evangelització i l'acompanyament dels joves perquè, mitjançant el diàleg i la trobada, i com a membres vius de la família de Crist, els joves siguin portadors convençuts de l'alegria de l'Evangeli, a tots els ambients".

El cardenal Nichols ha assenyalat que "Europa no és només la Unió Europea. La CCEE inclou a tots els països d'Europa i és bo recordar, potser especialment, a la majoria de joves d'aquí, que l'experiència de vida a Europa no és fàcil, no és confortable, no és estable (...) per als milers i milers de joves que estan venint a Europa des de l'Orient ". Per la seva banda el cardenal Cañizares ha destacat com a l'Església "ens sentim urgits a acompanyar els joves a la trobada amb Crist que camina amb ells encara que no ho sàpiguen ni percebin, però que comparteix el seu camí". Al mateix temps ha dit que "els joves tenen, al cor, un gran ideal, un irreprimible anhel: que la vida sigui alguna cosa gran i bona, que no defraudi".

L'acompanyament a Europa, avui

Després de la sessió d'obertura ha tingut lloc la primera intervenció a càrrec de l'arquebisbe Jedraszewski, de Cracòvia, i president de la Comissió del CCEE per a la Catequesi, Ensenyament, Universitat, amb una ponència titulada Jesús en el camí d'Emaús-L’acompanyament a l’Europa d’avui.

Seguidament, un grup de joves de l'arxidiòcesi de Barcelona ha realitzat una presentació multimèdia dels desafiaments, problemes i alegries dels joves d'avui a Europa.

La jornada ha acabat amb la celebració de l'eucaristia i les vespres presidides per l'arquebisbe de Westminster.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.