Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) Avis que viuen en altres països, que tenen cura sovint dels seus néts, avis aventurers, savis o a qui la salut ha jugat una mala passada; tots ells són protagonistes dels 15 relats guanyadors del Dotzè Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes, convocat per Editorial Mediterrrània i l'Obra Social Sant Joan de Déu. El proper dijous Montserrat acollirà l'acte de lliurament dels premis on els guardonats rebran el llibre que recull els seus contes il·lustrats per Pilarín Bayés.

Durant la celebració es donaran a conèixer també els resultats d'un estudi sociològic basat en els relats presentats: l'Estudi Mediterrània. Escoltem els nens. La pedagoga Víctòria Cardona i el Grup d’Investigació en Infermeria, Educació i Societat (GIEES) del Campus Docent Sant Joan de Déu han redactat aquesta eina d'anàlisi sociològica que tracta sobre les experiències dels nens i nenes en relació amb els seus avis i àvies.

L'edició d'enguany ha comptat amb la participació de més de 8.000 nens d'entre 6 i 12 anys de 312 escoles de tot Catalunya, amb un total de 2.716 contes. El tema escollit per a escriure els contes del Dotzè Premi Pilarín Bayés ha estat els avis i s'ha demanat als alumnes que reflexionessin sobre els seus propis avis i àvies i les vivències que sorgeixen gràcies al seu tracte.

Les 15 escoles guanyadores

En aquesta edició han estat premiats alumnes de dues escoles de Barcelona, dues de Palafrugell i centres d'Aiguafreda, Molins de Rei, La Pobla de Cérvoles, Tortosa, Sabadell, Alpicat, El Pla de Manlleu, Tarragona, l'Hospitalet de Llobregat, Centelles i Sarrià de Ter.

L'Editorial Mediterrània ha editat el llibre que reconeix el mèrit dels guanyadors i ho ha fet amb la tipografia Anna, dissenyada per Anna Vives, una noia amb Síndrome de Down.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.