Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Càritas Terrassa) Aquest dijous, Càritas Diocesana de Terrassa, a la seva seu de Sabadell, ha presentat públicament l’Observatori de la Realitat Social. És el primer d’aquestes característiques a les Càritas Catalanes i vol oferir una altra mirada sobre la realitat de la pobresa i l'exclusió social.

“La novetat del nostre projecte recau en la seva visió, dimensió i, sobretot, en la participació de diferents agents socials; que té el suport de la Fundación FOESSA i que recull l’experiència dels estudis publicats per Càritas en la darrera dècada del segle XX i inicis de l’actual”, ha afirmat Salvador Obiols. El director de Càritas Terrassa ha remarcat que aquest és un projecte pioner a les Càritas amb seu a Catalunya.

Al seu torn, Joaquim Nin, secretari de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, ha valorat positivament la posta en marxa de l’Observatori i l’objectiu de donar diverses visions des del la “mútua independència i la mútua cooperació” en una clara al·lusió al Concili Vaticà II.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, tenint en compte l’heterogeneïtat de les entitats i persones que formen part del Consell Assessor de l’Observatori (sindicats, cambres, universitats, el món municipal, etc.),  ha remarcat especialment que “la dignitat està per sobre de qualsevol ideologia” i que “els responsables de les diferents organitzacions hem d’aportar solucions per tal que es respectin els drets dels nostres ciutadans”.

El bisbe de Terrassa i president de Càritas Diocesana, Josep Àngel Saiz Meneses, ha comentat que els fonaments de l’acció caritativa i social són la conversió personal, pastoral i social per a la promoció humana, la importància de la fraternitat i del sentiment que tots som una gran família; i posar la centralitat de la nostra acció en la persona.

Després de les intervencions protocol·làries, Amèlia de Juan, cap de l’Àrea de Gestió de la Informació i Incidència Social de Càritas, i membre de la Direcció Estratègica de l’Observatori, ha explicat que l’Observatori vol analitzar i fer visibles les situacions de pobresa i necessitat, per sensibilitzar la nostra societat i cercar propostes per millorar les situacions de dificultat de les persones de la diòcesi de Terrassa, amb la col·laboració de diferents agents socials.

Tot seguit, Francisco Lorenzo, coordinador de l’Equipo de Estudios de Cáritas Española ha impartit la conferència 'Nous reptes per a Càritas: realitat social i identitat'.

Prèviament a la presentació pública de l’Observatori de la Realitat Social, ha tingut lloc la constitució del Consell Assessor del mateix, format per destacats representants de diferents àmbits: acadèmic, municipal, empresarial, social i sindical, que donaran suport a la Direcció Executiva d’aquest nou projecte.