Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL inaugura el proper dimarts la Càtedra de Justícia Social i Restaurativa Pere Tarrés – URL que té com a objectiu promoure un model de justícia que emfatitzi una visió reparadora. La Càtedra està encapçalada per Esther Giménez-Salinas, catedràtica emèrita de Dret Penal i Criminologia de la Universitat Ramon Llull, investigadora amb més de 30 anys d’experiència nacional i internacional en l’àmbit de la justícia de menors i la justícia restaurativa.

Així, s'entén que la resposta al fet delictiu no pot ser només sancionadora sinó que ha de poder reparar el dany causat. La justícia restaurativa suposa una visió humanitària del dret penal. Per això, el projecte de la Càtedra comparteix l’objectiu humanístic i pedagògic de la Fundació Pere Tarrés i la Universitat Ramon Llull, i hi suma la vessant normativa del dret i de la justícia. A més, hi afegeix l’esperit crític i reflexiu propi del pensament filosòfic i social.

En la inauguració d’aquesta Càtedra, el proper dimarts, intervindrà Angel Gabilondo, exministre d’Educació. A més, participaran experts en aquesta matèria com ara José Luís De la Cuesta Arzamendi que parlarà dels processos de reconciliació del conflicte basc. També, aportarà la seva perspectiva Pilar Heras, directora dels Serveis d’Execució Penal i Justícia Juvenil de la Generalitat. Justament, a Catalunya aquesta visió s’ha aplicat sobretot en polítiques de justícia juvenil.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.