Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete -CR) La comunitat de Germanes oblates de Barcelona i el centre El Lloc de la Dona organitzen un any més el 'Nadal Solidari', un cap de setmana per a joves d'entre 21 i 35 anys per conèixer la realitat social de la prostitució, i conviure durant uns dies amb la comunitat religiosa al barri del Raval de Barcelona.

"Una doble invitació, de les germanes i també de les dones que atenem", afirma Puri Alzola, germana oblata, "un apropament a la realitat amb una mirada comprensiva, lliure d'estereotips i prejudicis". Del 18 al 20 de desembre, els joves assistents a la proposta tindran l'oportunitat de participar de la festa de Nadal amb les dones que atenen al Lloc de la Dona.

"Alguns dels joves que han participat en anys anteriors continuen en contacte amb nosaltres", explica Alzola, "molts col·laboren en la organització del 'Nadal Solidari', alguna cosa els ha quedat a la seva vida d'aquesta experiència".

Una experiència d'Església propera als pobres

Puri Alzola explica que els joves que assisteixen al cap de setmana viuen una experiència d'Església "propera a la realitat dels pobres i propera a la realitat de les dones que viuen situacions de dificultat". Dones que obren les portes del Lloc als joves i que els fan entendre que són iguals a ells.

"Molts dels joves pensen que les dones que han exercit prostitució o estan en aquest context de vulnerabilitat són persones diferents a nosaltres", quan es produeix el contacte l'estereotip es trenca i es dóna una experiència de proximitat que facilita adonar-se de que són "persones que, malgrat viure circumstàncies diferents, són iguals a nosaltres".

I és que, des de la comunitat fa molts anys que reclamen un "canvi de mirada" envers la realitat que envolta la prostitució. Alzola reclama "una mirada amb més sensibilitat i més propera". El canvi, segons ella, es produeix coneixent la realitat: "conèixer la realitat de prop ens canvia la mirada, quan veus que són persones com tu i com jo te n'adones que és amb elles que hem d'intentar construir un món millor".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.