Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Barcelona) “Els pobres són els descartats de la nostra societat”. Càritas Diocesana de Barcelona fa seva aquesta frase del papa Francesc en la seva campanya de Nadal. Volen per fer presents totes les persones que la societat exclou, donar veu a les persones que cerquen una llar estable i segura, una feina digna i suficient que els permeti tenir un futur, tant a elles com a les seves famílies. I també, posar de relleu una societat inclusiva i solidària que les aculli tenint en compte les seves necessitats i capacitats.

Amb aquesta campanya, Càritas convida tothom a treballar per una societat que posi en el centre la persona i que ofereixi noves oportunitats a qui la societat descarta. "Si som capaços de fer-ho, entre tots aconseguirem que tothom tingui un motiu per celebrar aquest Nadal", asseguren.

Els pobres i els exclosos, diuen, són part de Càritas, com també ho són els rectors, les comunitats, els socis, els donants, els voluntaris i els treballadors: "Tots junts estem cridats a teixir una fraternitat compromesa, arrelada en el fet de ser persones d’una sola família humana".

Per fer aquesta campanya Càritas Barcelona ha comptat amb la col·laboració dels participants del Taller sociolaboral Sant Isidre de Badalona, que han elaborat l’Estel del cartell i la postal institucional de Càritas. Aquest taller acull homes que han viscut al carrer i els ofereix una nova oportunitat. Gràcies al fet que participen en aquest projecte han recuperat l’esperança, l'acceptació social i el reconeixement de les seves habilitats.

La postal i l’estel els han elaborat amb retalls de tela que ells han aprofitat per crear un nou producte que és bonic i de qualitat, encara que estigui fet amb trossos de roba que d’una altra manera s’haurien llençat. El procés i el material amb el que ho han fet simbolitza les seves vides: unes vides que la nostra societat havia descartat com a retalls sobrants.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.