Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya condemna enèrgicament els atemptats perpetrats aquest matí a Brussel·les i dóna suport a les víctimes. Així ho ha expressat en un comunicat en què parlen de consternació, dolor i agermanament amb el poble belga. Un posicionament unívoc que coincideix amb el que van fer públic pels atemptats a París el passat mes de novembre.

Des de món catòlic, també han expressat el seu condol i condemna, entre molts altres, l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, l'entitat Justícia i Pau, la Comunitat de Sant'Egidio i el germà visitador de La Salle Jesús Miguel Zamora. En els diferents comunitats han manifestat també la necessitat de mantenir-se ferms en el treball per la pau, la fraternitat i la justícia.

Podeu llegir el comunicat de la UCIDCAT a continuació:

La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) condemna enèrgicament i recolza a les víctimes dels atemptats de Brussel·les

L'ofensiva terrorista, perpetrada per criminals i desangelats assassins, amb total menyspreu a la vida humana, ens torna a copejar, a Brussel·les, Bèlgica, deixant-nos commocionats pels seus menyspreables assassinats de nombroses víctimes innocents, en una sala de concerts i les seves proximitats, un horror que mereix nostra més enèrgica repulsa i condemna.

Des de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, condemnem enèrgicament, aquestes accions assassines, en l'aeroport i el metre de Brussel·les, sentint-nos solidaris amb el poble belga, amb els qui ens sentim consternats, sentint el seu dolor com a nostre, emocionats i agermanats tots siguin qui siguin nostres conviccions religioses o humanistes, i expressem nostres més sentides condolences i solidaritat per les víctimes, absolutament innocents, alienes a l'odi criminal violent de terroristes despietats.

Reiterem una vegada més, des d’UCIDCAT, la nostra ferma condemna a la violència, al vessament de sang i a l'odi criminal, que aprofundeix els conflictes i aprofundeix les ferides i els rancors, que condemnem i rebutgem amb repugnància.

En nom d’UCIDCAT, desitgem transmetre nostres més profundes i sentides condolences a les víctimes, els seus familiars i amics, i amb solidari pesar transmetre el nostre fraternal afecte i suport, desitjant la ràpida recuperació dels ferits.

Preguem a Déu Altíssim per les víctimes, i recolzem a les autoritats en la seva implicació, esperant que la col·laboració i les recerques en curs tinguin èxit perquè tots els ciutadans puguem continuar construint un futur en pau, a resguard de les amenaces criminals.

Barcelona 22 de març de 2016
Junta d’UCIDCAT

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.