Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya condemna enèrgicament els atemptats perpetrats aquest matí a Brussel·les i dóna suport a les víctimes. Així ho ha expressat en un comunicat en què parlen de consternació, dolor i agermanament amb el poble belga. Un posicionament unívoc que coincideix amb el que van fer públic pels atemptats a París el passat mes de novembre.

Des de món catòlic, també han expressat el seu condol i condemna, entre molts altres, l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, l'entitat Justícia i Pau, la Comunitat de Sant'Egidio i el germà visitador de La Salle Jesús Miguel Zamora. En els diferents comunitats han manifestat també la necessitat de mantenir-se ferms en el treball per la pau, la fraternitat i la justícia.

Podeu llegir el comunicat de la UCIDCAT a continuació:

La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) condemna enèrgicament i recolza a les víctimes dels atemptats de Brussel·les

L'ofensiva terrorista, perpetrada per criminals i desangelats assassins, amb total menyspreu a la vida humana, ens torna a copejar, a Brussel·les, Bèlgica, deixant-nos commocionats pels seus menyspreables assassinats de nombroses víctimes innocents, en una sala de concerts i les seves proximitats, un horror que mereix nostra més enèrgica repulsa i condemna.

Des de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, condemnem enèrgicament, aquestes accions assassines, en l'aeroport i el metre de Brussel·les, sentint-nos solidaris amb el poble belga, amb els qui ens sentim consternats, sentint el seu dolor com a nostre, emocionats i agermanats tots siguin qui siguin nostres conviccions religioses o humanistes, i expressem nostres més sentides condolences i solidaritat per les víctimes, absolutament innocents, alienes a l'odi criminal violent de terroristes despietats.

Reiterem una vegada més, des d’UCIDCAT, la nostra ferma condemna a la violència, al vessament de sang i a l'odi criminal, que aprofundeix els conflictes i aprofundeix les ferides i els rancors, que condemnem i rebutgem amb repugnància.

En nom d’UCIDCAT, desitgem transmetre nostres més profundes i sentides condolences a les víctimes, els seus familiars i amics, i amb solidari pesar transmetre el nostre fraternal afecte i suport, desitjant la ràpida recuperació dels ferits.

Preguem a Déu Altíssim per les víctimes, i recolzem a les autoritats en la seva implicació, esperant que la col·laboració i les recerques en curs tinguin èxit perquè tots els ciutadans puguem continuar construint un futur en pau, a resguard de les amenaces criminals.

Barcelona 22 de març de 2016
Junta d’UCIDCAT