Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Càritas Diocesana de Barcelona) Les veus dels Escolans de Montserrat van omplir la nau de la Basílica de Santa Maria del Mar per entonar un cant a favor de les persones que han hagut de marxar de casa seva buscant una situació i un context de pau que no tenen en els seus països d’origen. L'actuació del passat divendres s’emmarca en el concert solidari amb el títol "Com tu i com jo", en referència a les paraules que va pronunciar el Secretari General de l’ONU sobre els refugiats. Moltes persones es van sumar a aquesta causa solidària: les 1.200 que van assistir al concert i totes aquelles que van fer aportacions a la fila “0”.

Mossèn Salvador Pié, rector de la Basílica de Santa Maria del Mar i impulsor d’aquesta iniciativa, va donar la benvinguda als assistents i els va agrair la seva presència “expressió de la solidaritat profunda que ens uneix amb tots els refugiats, sense destriar-los, ni distingir-los, i sigui quina sigui la seva procedència i condició, tal com Jesucrist ens va recordar que quan acollim un foraster sense distincions l’acollim a ell”. El concert va comptar amb la presència destacada del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, i mossèn Pié també va transmetre una salutació de part de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que no havia pogut assistir perquè estava de viatge a Milà.  

Aquest concert va sorgir de la petició que el Papa Francesc va fer a les parròquies perquè fessin tot el possible per ajudar els refugiats. I per fer realitat aquesta iniciativa, el rector de Santa Maria del Mar va contactar amb l’Escolania de Montserrat, la qual es va mostrar disposada a oferir de forma totalment gratuïta aquest concert.

El bisbes auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, va destacar que el concert era “un signe profètic, un clam de sensibilitat social enmig de la ciutat”. En les paraules marcades pel sentit d’acolliment i amor envers les persones refugiades, va subratllar que “aquesta situació ens ha de fer més sensibles i més solidaris amb els problemes dels altres i això ha d’estar per damunt de les diferències, perquè aquest és el cor de la nostra espiritualitat, que veu l’altre no com a un contrincant si no com a un germà”.

El recital, dirigit per Llorenç Castelló i amb Mercè Sanchís al piano, va comptar amb un grup d’antics cantors que, amb l’Escolania, van interpretar les peces de la primera part del concert: Imperayritz, Salve Regina, Magnificat, Pie Jesu i l’Ave Maria. En acabar, un escolà va adreçar unes paraules als assistents i va compartir amb emoció la il·lusió que van sentir en saber que farien aquest concert perquè d’aquesta manera podrien  ajudar a infants i famílies que havien hagut de marxar de casa seva a causa d’un conflicte bèl·lic.

Durant la segona part del concert, l’Escolania va interpretar 6 cançons populars catalanes i d’autor: La gata i el belitre, El rossinyol, Muntanyes del Canigó, La nostra dansa, La Mare de Déu i la sardana Marinada. Un cop acabat el concert, Roser Borràs, secretària general de Santa Maria del Mar, va entregar a Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana de Barcelona, un xec simbòlic per valor dels 34.175€ recollits. 

El concert estava organitzar per Càritas Diocesana de Barcelona, la Basílica de Santa Maria del Mar i l’Escolania, i va comptar comptar amb el patrocini d’El Corte Inglés i la col·laboració de Blanquerna-Universitat Ramon Llull.