Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) Dissabte 10 de setembre al vespre tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria el darrer concert del VI Festival Internacional Orgue de Montserrat, que optarà per la innovació. L’orgue dialogarà amb el saxofon, instrument dels darrers incorporats a la formació clàssica de l’orquestra.

Els germans italo-suïssos Faggioni presentaran un programa nou i suggerent, on la combinació sonora dels dos instruments és una experiència que cal conèixer. L’entrada al concert, que tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, serà lliure.

Des de 2011, l’estiu a Montserrat té so d’orgue i molts artistes d’arreu del món han pogut tocar aquest instrument inaugurat l’abril de 2010 i “ens han enlairat l’esperit amb l’art dels més grans compositors”, com assegura el director artístic del FIOM, el pare Jordi-Agustí Piqué. Aquest Festival Internacional Orgue de Montserrat, patrocinat per l’Abadia de Montserrat i la Fundació Pinnae, compta amb la col·laboració de Reale Seguros, i està projectat sota la direcció artística de Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació general és a càrrec del pare Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat.

També es podrà seguir en directe a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local i de Montserrat Ràdio (100,6FM) i Montserrat TV. Catalunya Música, que també dóna suport al FIOM, l’enregistrarà i l’emetrà més endavant.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.